Dan Cusnir, declaratii socante despre pericolul la care sunt expusi elevii unui cunoscut liceu din Suceava


Intră acum și în grupul de

Iniţiatorul Asociaţiei Suceava Noastră, Dan Ioan Cuşnir, a şocat marţi seara, în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV.

El a venit în emisiune pentru a transmite un mesaj foarte clar autorităţilor sucevene.

„Astăzi, 14.10.2014, de Sfânta Parascheva, a avut loc un accident extrem de grav în zona sensului giratoriu de la Liceul Ştefan cel Mare/Modern. O persoană în vârstă a decedat iar 2 tineri sunt în stare foarte gravă după ce au fost loviţi în plin de către un autoturism a cărui şofer i-a observat prea târziu, zona nefiind semnalizată corespunzător. De ani de zile Administraţia locală a Sucevei nu a făcut nimic pentru a preveni această nenorocire deşi s-au tras repetate semnale de alarmă!” , prezentat, Cuşnir o presupusă ştire de presă.

„Aşa trebuie să arate o ştire pentru că Administraţia Sucevei să ia măsurile obligatorii necesare evitării unei catastrofe? Trebuie să moară cineva pentru a sensibiliza Administraţia Sucevei? Trebuie să moară cineva pentru că autorităţile locale Sucevene să se trezească din somnul indiferenţei?”, s-a întrebat Dan Ioan Cuşnir.

 

El a reamintit că în urmă cu două luni,  la Intermedia TV, la emisiunea „Ora de politică”, în numele asociaţiei civice apolitice Suceava Noastră şi în calitate de cetăţean a semnalat că în zona Modern – liceul Ştefan cel Mare se poate întâmplă oricând o nenorocire din cauza indiferenţei autorităţilor locale.

„Soluţii există, Asociaţia Suceava Noastră prezentând planşe cu soluţiile adoptate în alte localităţi, unde în situaţii similare cetăţenii sunt protejaţi”, a menţionat Cuşnir.

Stefan giratoriu (13)

El a mai spus că timp de două luni nu s-a întâmplat nimic, administraţia ducându-şi mai departe somnul indiferenţei, deşi zilnic prin zona respectivă trec sute de tineri dar şi adulţi şi persoane în vârstă.

Mai mult decât atât, Asociaţia Suceava Noastră a prezentat o planşă în care apare un semn „Interzis pietonilor, pericol de accidente”, menţionând că „de aici pleacă abordarea complet greşită a administraţiei Sucevei!!”

 

„Ei nu caută o rezolvare a situaţiei în folosul cetăţenilor ci caută soluţii de fugă de răspundere. Pe ei nu îi interesează că tinerii să fie protejaţi şi feriţi de pericole. Singură lor grijă este că în cazul unui accident să scape de puşcărie datorită faptului că au montat un semn rutier. Pentru ei nu este importantă evitarea unei nenorociri, contează doar protecţia lor”, consideră Cuşnir.

 Stefan giratoriu (4)

El a transmis un mesaj sucevenilor:

„Cetăţeni, părinţi ai elevilor de la Ştefan cel Mare, treziţi-va! În fiecare dimineaţă dar şi la ieşirea de la ore, copiii voştri sunt în pericol din cauza nepăsării administraţiei locale. Trebuie să trezim administraţia locală din somnul indiferenţei!  Trebuie să semnalăm toate devierile administraţiei locale, pentru a ne lua oraşul înapoi! Pas cu pas ne luăm oraşul înapoi!”, a arătat Cuşnir.

 

El a prezentat o imagine din Iaşi unde o problemă similiară a fost soluţionată corect de autorităţi astfel încât pietonii să fie protejaţi.

pasaj iasi

În emisiune era prezent şi consilierul local democrat-liberal Lucian Harşovschi, fost viceprimar al Sucevei, căruia Dan Ioan Cuşnir i-a solicitat punctul de vedere privind această situaţie şi ce a făcut pentru rezolvarea ei.

Lucian Harşovschi a răspuns că, văzând în urmă cu două luni apelul lansat de Cuşnir  s-a interesat despre această problemă la actuala administraţie locală care i-a răspuns că există o organizare de şantier ce a primit viza Poliţiei Rutiere.

„M-am interesat despre această situaţie în ultima perioadă. În acea organizare de şantier nu e prevăzută o trecere pentru pietoni”, spus Harşovschi.

El a arătat însă că ar trebui soluţionată problema în condiţiile în care liceenii obişnuiesc să treacă pe acolo şi că o soluţie ar fi montarea unor garduri provizorii.

Harşovschi i-a promis lui Cuşnir că va prezenta situaţia în prima şedinţă a Consiliului Local Suceava de joi şi că va cere consilierilor locali să găsească împreună o soluţie corectă.


Intră acum și în grupul de