Ziua Internationala Anticoruptie va fi marcata si la Suceava printr-o campanie de responsabilizare a cetatenilor si a functionarilor publici

Suceava se aliniază marilor orașe ale lumii care luptă pentru prevenirea şi combaterea corupţiei. Ziua Internațională Anticorupție este marcată pe data de 9 decembrie, ocazie prin care Direcţia Generală Anticorupţie prin Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava doreşte atragerea cetăţenilor şi a funcţionarilor oneşti în lupta cu acest flagel.

Corupţia reprezintă una dintre cele mai serioase ameninţări la adresa statului de drept în cadrul societăţii contemporane, subminând instituţiile şi valorile democratice, atentând la ordinea socială şi capacitatea statului de a asigura drepturi şi libertăţi egale cetăţenilor săi. Altfel spus, corupţia ne afectează pe toţi şi slăbeşte respectul pentru lege. Tocmai de aceea este nevoie de un efort comun pentru prevenirea şi combaterea practicilor corupte.

spaga

Marți, pe data de 9 decembrie, vor avea loc activități de informare anticorupție la care vor participa lucrători din structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne de pe raza județului Suceava, vor fi distribuite flyere și pliante cu conținut preventiv care au drept scop conştientizarea românilor cu privire la riscurile pe care le comportă săvârşirea unor fapte de corupţie.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Județean Anticorupție se doreşte responsabilizarea cetăţenilor şi funcţionarilor publici, de a lua atitudine şi de a sesiza DGA de fiecare dată când au cunoştinţă despre implicarea unor lucrători M.A.I. în fapte de corupţie.

„În vederea realizării unei comunicări eficiente între lucrătorii instituţiei noastre şi cetăţenii care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie de către personalul Ministerului Afacerilor Interne, amintim acestora Linia Verde Anticorupţie – 0800.806.806, ce poate fi apelată gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă. Pot fi sesizate faptele de corupţie şi la numărul de telefon 0230/203340, aparţinând Serviciului Judeţean Anticorupţie Suceava, precum şi la adresa de e-mail: suceava.dga@mai.gov.ro”, se arată în sursa citată.

Ziua Internaţională Anticorupţie a fost adoptată acum 11 ani în urma Convenţiei Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei și a fost semnată de România la data de 9 decembrie 2003, la Merida (Mexic) şi ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004.