Elevii suceveni s-au întors cu cinci mențiuni de la Concursul Naţional de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici” organizat la Iași


Intră acum și în grupul de

concurs matematica

În perioada 1-3 mai 2015 a avut loc, la Iași, etapa naţională a Concursului Naţional de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, aflat la ediția a XVIII-a, desfăşurat sub egida Ministerului Educaţiei și Cercetării Științifice.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Suceava, în urma etapei judeţene a concursului, care a avut loc pe data de 14 martie a.c., în aceeaşi zi cu etapa judeţeană a Olimpiadei Naţionale de Matematică, s-au calificat la etapa finală 23 de elevi, de la prestigioase colegii şi licee din judeţ.

„Competiţia finală a fost extrem de dificilă deoarece în concurs au participat peste 600 de elevi din toate judeţele ale ţării și din municipiul București, la unele secţiuni fiind înscrişi câte 90 de elevi”, se arată într-un comunicat al IȘJ Suceava.

Din cei 23 de elevi suceveni participanți, cinci au obținut au fost distinși cu mențiuni. Este vorba despre Paula Croitor, din clasa a X-a, de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, Simona Ioana Lucaci, din clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Raluca Ilioi, din clasa a XI-a, de la Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuți, Larisa-Ioana Paşnicu, din clasa a XII-a, de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava și Daniel Prelipcean, din clasa a XII-a, de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți.

Profesorii însoțitori ai celor 23 elevi au fost Niculina Mihaela Moisuc, de la Colegiul Tehnic Rădăuți și Manuela Loredana Strugariu, de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți.

 

 


Intră acum și în grupul de