Rezultate Bacalaureat Suceava 2015, sesiunea de toamnă: Procentul de promovare a crescut de la 23,86% la 25,53%


Intră acum și în grupul de

Examenul național de Bacalaureat 2015 s-a încheiat odată cu afișarea ultimelor rezultate ale sesiunii de toamnă în urma soluționării contestațiilor depuse de candidații nemulțumiți de notele primite.

Potrivit inspectorului școlar general al IȘJ Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, în județul Suceava, după soluționarea contestațiilor procentul de promovare al sesiunii august-septembrie a crescut de la 23,86% la 25,53%.

rezultate examen

Totodată, după cum a arătat Lazăr, din totalul de 337 de elevi care au depus contestații, 23 de elevi au primit note mai mari în urma reevaluării tezelor și astfel au reușit să promoveze examenul.

În urma afișării rezultatelor finale, din cei 1.790 de candidați care s-au înscris în județul Suceava la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, 1.358 s-au prezentat în sălile de examen, dar doar 347 de elevi au promovat examenul de maturitate.

Totodată, în sesiunea de toamnă a Bacalaureatului trei elevi au fost eliminați din examen, iar alți 432 nu s-au prezentat.

Anul trecut, procentul de promovabilitate înregistrat în județul Suceava, la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, înainte de contestații a fost de 39,56%, iar după soluționarea contestațiilor de 41,42%.

 

 

 


Intră acum și în grupul de