Peste 3000 de cadre didactice universitate vor părăsi sistemul pentru că nu au titlul de doctor. La USV nu există astfel de cazuri


Intră acum și în grupul de

Rectorul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa a declarat, luni, că instituţia academică suceveană nu va fi afectată de intrarea în vigoare a legislaţiei potrivit căreia, din data de 30 septembrie, cadrele didactice din învăţământul superior care nu au obţinut titlul de doctor vor fi nevoiţi să părăsească sistemul.

valentin popaPopa a spus că în universitatea suceveană sunt sub zece cadre didactice înscrise la studii doctorale care nu au obţinut încă acest titlu.

El a mai spus că până la sfârşitul acestei luni se va şti cu exactitate câţi din cei înscrişi la studiile doctorale au obţinut titlul de doctor.

Rectorul sucevean a dat ca exemplu posturile de asistent universitar care sunt ocupate în prezent şi de doctoranzi, dar care pot profesa urmând să obţină ulterior diploma de doctor.

Popa a explicat că cei care nu au obţinut diploma de doctor pot profesa pe perioadă determinată, în regim de plata cu ora.

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a declarat, luni, la Timişoara că, potrivit legii, în data de 30 septembrie, cei care nu reuşit să susţină teza de doctorat în perioada ianuarie- septembrie , vor fi nevoiţi să părăsească sistemul, iar la nivel naţional peste 3000 de cadre didactice se află în această situaţie.


Intră acum și în grupul de