Salvați Copiii Suceava își propune în 2016 să doteze Spitalul din Dorohoi cu un incubator de transport


Intră acum și în grupul de

Cu sprijinul companiilor şi miilor de donatori care s-au alăturat campaniilor ”Bun venit pe lume!” şi ”Un gest pentru o viaţă”, Organizația Salvați Copiii a dotat, în ultimii cinci ani, 58 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi cu echipamente medicale moderne în valoare de 7.300.000 de lei, contribuind la salvarea a peste 18.000 de copii, anual.

Vizual Un gest pentru o viata 1

”Câteodată, ca să salvezi o viaţă este nevoie doar de un gest. În România există, în continuare, zeci de secţii de nou-născuţi în care copiii născuţi înainte de termen se sting pentru că nu există suficiente incubatoare, în care eforturile medicilor sunt zădărnicite de lipsa unor minime dotări. De aceea, Salvaţi Copiii România continuă programul de dotare cu incubatoare a maternităţilor din România, prin campania de strângere de fonduri ”Un gest pentru o viaţă”. Orice sprijin acordat, prin donaţii online , prin SMS la 8844 cu codul „SALVEZ” (2 euro lunar) sau prin donarea a 20% din impozitul pe profit (pentru societatile comerciale), este binevenit”, a declarat președintele filialei Suceava a Organizației Salvați Copiii, Camelia Iordache.

Ea a arătat că filiala Suceava a donat echipamente Secției de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean ”Sfântul Ioan ce Nou” Suceava, maternităților din cadrul spitalelor municipale Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc (județul Suceava) și Spitalului Județean Botoșani.

”În 2016, ne-am propus să dotăm Spitalul din Dorohoi cu un incubator de transport. De ce am ales Dorohoi? Pentru că, numai în anul 2015, în spital s-au născut prematur 31 de copii din care 26 au fost transferați la Suceava sau Botoșani, deoarece spitalul nu deține clasificarea necesară asigurării condițiilor optime pentru acordarea șansei la viață a acestor copii”, a explicat președintele filialei sucevene a Organizației Salvați Copiii.

Vizual Un gest pentru o viata 2

Salvaţi Copiii îşi propune schimbarea statisticilor dureroase: în fiecare an pierdem aproximativ 1700 de nou-născuţi. La fiecare 5 ore, un copil mai mic de un an moare. Ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 8,8 la 1000 de copii născuţi vii în 2014, cauza principală fiind naşterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

Echipa Salvaţi Copiii România, susţinută de specialişti locali (medici de familie, asistenţi sociali, mediatori sanitari) s-a implicat, din 2011 şi până în prezent, în acţiuni de îmbunătăţire a stării de sănătate a mamelor şi copiilor până în 5 ani din 31 de comunităţi rurale dezavantajate din ţara noastră. Astfel, un număr de 18.836  de beneficiari, dintre care: 13.679 copii 0-5 ani, 3.266 mame tinere şi 1.891 gravide au beneficiat de susţinerea Salvaţi Copiii. (Irina L.)


Intră acum și în grupul de