Costuri de peste un milion de lei suportate de Spitalul Judeţean Suceava în 2015 pentru tratarea răniţilor


Intră acum și în grupul de

Costurile totale suportate în anul 2015 de Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava pentru tratarea cazurilor medicale rezultate în urma unor accidente rutiere sau vătămări corporale au fost de peste 1,17 milioane de lei.

Directorul medical al SJU Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a declarat, că în cursul anului 2015, s-au înregistrat 469 de cazuri de medicină legală, respectiv pacienţi care au fost răniţi în urma unor accidente rutiere sau vătămări corporale şi care au fost trataţi în spitalul sucevean.

tiberius bradatanEl a spus că în 2015 Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a cheltuit suma de 1 173 623 de lei, reprezentând cheltuielile de spitalizare şi anume costurile pentru hrana, medicaţia, analizele de laborator, materialele sanitare, investigaţiile imagistice şi cazarea acestor pacienţi.

Brădăţan a precizat că din totalul acestor cheltuieli unitatea suceveană a reuşit să încaseze 759 305 de lei şi mai are de recuperat suma de 414 317 de lei.

El a spus că cea mai mare sumă cheltuită de SJU Suceava pentru spitalizarea unui pacient, rănit în urma unui accident rutier produs la începutul lunii ianuarie 2015,  a fost de 63 181 de lei.

Brădăţan a spus că SJU Suceava mai are de recuperat şi suma de 1 531 874 de lei, aferentă perioadei 2000-2014, reprezentând cheltuieli de spitalizare pentru pacienţi care au fost victime ale accidentelor rutiere sau vătămărilor corporale, în multe dintre aceste cazuri fiind aşteptate decizii ale instanţelor. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de