Activități pentru prevenirea victimizării minorilor în grădiniţele şi şcolile din Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Peste 600 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, din grădiniţele şi şcolile din Fălticeni, au primit din partea polițiștilor în perioada 15 – 26 februarie recomandări cu caracter preventiv, în cadrul unei activități pentru prevenirea victimizării minorilor.

elevi (1)

„Acţiunile au fost desfăşurate în parteneriat cu dl. Brian Douglas, director al S.O.S. – Stamp out Slavery în grădiniţe şi şcoli generale. Au fost organizate ateliere de lucru interactive, au fost vizionate filme educative, s-au purtat discuţii cu copiii, părinţii şi cadrele didactice şi au fost distribuite peste 250 de manuale cu recomandări preventive”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Potrivit sursei citate, în urma activităţilor constante de informare desfăşurate de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, copiii au învăţat să nu intre în discuţii cu persoane necunoscute, să nu le însoţească în nicio situaţie, să înştiinţeze de îndată profesorii şi părinţii despre astfel de situaţii.

Un exemplu elocvent este cazul unui băiat în vârstă de 10 ani care a refuzat să-l însoţească pe un bărbat necunoscut care a încercat să îl ia de la școală, spunându-i că a fost trimis de mama sa.

„Băiatul a refuzat să îl însoţească pe bărbat, a informat de îndată un profesor şi pe mama sa, care la rândul său a sesizat poliţia”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Bărbatul în cauză a fost identificat și internat la psihiatrie. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de