Elevii suceveni, așteptați în ”Săptămâna altfel”, la atelierele de olărit și pictură pe ceramică organizate la centrul KULT-ART ARTIZAN din Măriței


Intră acum și în grupul de

Asociația KULT-ART Suceava organizează în perioada 18 – 22 aprilie 2016, în cadrul programului „Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” ateliere de modelare ceramică, olărit și pictură pe ceramică, sub genericul ”Sunt artist, sunt ceramist!”.

Atelierele se adresează preșcolarilor și elevilor din ciclul de învățământ primar și gimnazial și se vor desfășura la centrul de artizanat KULT-ART ARTIZAN, din localitatea Măriței, nr. 537 A, comuna Dărmănești.

ateliere Kult Art Maritei (1)

”Lucrul cu ceramica reprezintă o oportunitate de dezvoltare atât pentru prichindeii de grădiniță, cât și pentru elevii din ciclul de învățământ primar și gimnazial. Scopul programelor oferite este de a completa temele din curricula preşcolară și școlară cu subiecte care evidenţiază aspecte artistice ca mod de viață natural. Copiii își vor dezvolta prin activități ludice simțul artistic, abilitățile practice, capacitatea de a lucra în echipă, vor cunoaște procesul de producție dintr-o manufactură și se vor familiariza cu câteva noțiuni de bază despre interpretarea unui produs artistic. Astfel, tânăra generație nu va mai privi cu reticență arta, muzeul sau expozițiile urbane, ba chiar va fi încurajată să dea frâu liber imaginației și emoțiilor creatoare pentru a realiza noi produse artistice”, arată reprezentanții Asociației KULT-ART Suceava.

Aceștia precizează că înscrierea la aceste ateliere se face la cerere, pe bază de programare la e-mailul: [email protected], iar programările se fac cu cel putin două  săptămâni înainte de desfășurarea programului.

ateliere kult art maritei

”Activitățile se vor desfășura zilnic în perioada 18 – 22 aprilie, între orele 10:00 – 12:00 și 13:00 –  15:00, după programul discutat în prealabil cu școlile de proveniență, în urma programării. Fiecare atelier va beneficia de îndrumarea specialiștilor artizani, iar materia primă este oferită de către organizatori. Copiii vor putea lua acasă micile opere de artă unicat realizate/pictate de ei în timpul atelierelor. Pentru materialele și instrumentele de lucru asigurate de către organizatori și pentru produsele realizate de cei mici în cadrul atelierelor, se va percepe suma de 7 lei de participant”, explică reprezentanții KULT-ART Suceava.

Mai mute detalii despre noi și atelierele KULT-ART găsiți la www.artizanatkult-art.ro și pe pagina noastră de facebook KULT-ART ARTIZAN.

Înscrierile pentru Școala Altfel 2016 se fac la adresa de e-mail [email protected] (persoană de contact: Elena Viviana Vlad, responsabil comunicare asociația KULT-ART, tel. +40 755 536 457).

Programările se pot face până în ziua de vineri, 1 aprilie 2016. (Irina Lițu)

 


Intră acum și în grupul de