FOTO Delegaţie de detectivi americani în vizită de informare la structurile Poliţiei de Frontieră din judeţele Suceava şi Maramureş


Intră acum și în grupul de

O delegaţie de detectivi americani din cadrul Grupului de Aplicare a Legii de Dezvoltare Strategică a efectuat, în perioada 25 aprilie- 3 mai 2016, o vizită de informare şi un schimb de experienţă la structurile Poliţiei de Frontieră din judeţele Suceava şi Maramureş, unul dintre detectivi fiind originar din comuna suceveană Marginea.

delegatie detectivi americani (2)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan,   o delegaţie SLEDG (Grupul de Aplicare a Legii de Dezvoltare Strategică) din Statele Unite ale Americii, formată din poliţişti americani, a efectuat o vizită de informare şi schimb de experienţă la structurile Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu  Marmației, delegaţia americană fiind însoţită pe parcursul vizitei  de şeful STPF Suceava, comisar șef de poliție, Cezar Ciorteanu.

El a spus că din delegaţia americană au făcut parte Donald Prichard, sergent President al SLEDG, Tommy Sanchez  șeful Poliției orașului Hollywood, Andrew Dunbar, căpitan, Broward Sheriff Office, Joshua Willis, detectiv Broward Sheriff Office şi Traian Breabăn, detectiv de Investigaţii Criminale în Broward County.

“Vizita delegației americane a avut ca scop cunoașterea autorității de frontieră române, cadrul normativ aplicabil, structura organizatorică și activitățile desfășurate la frontiera de nord a României.Totodată, s-a pus accent pe promovarea schimbului de experiență profesională și generarea ulterioară a unei legături inter-instituționale”, a explicat Poroch Seriţan.

Polițiștii americani au vizitat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, Sectorul Poliției de Frontieră Sarasău, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, Sectorul Poliției de Frontieră Brodina, Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus și Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Totodată, delegaţia americană a vizitat şi obiective istorice şi mănăstiri din Bucovina şi Maramureş, detectivii americani participând alături de poliţiştii de frontieră români la un microconcurs de tir, desfăşurat la Complexul de Tir Sportiv Solca.

Unul dintre detectivii americani, Traian Breabăn, originar din comuna suceveană Marginea, a spus că vizita la Poliţia de Frontieră nu a fost întâmplătoare.

„Pentru că m-am născut în Bucovina, pentru colegii mei care erau foarte curioşi să vadă graniţa româno-ucraineană şi modul cum lucrează poliţia de frontieră română  şi pentru că mă leagă o relaţie de prietenie cu polițiștii de frontieră suceveni, am decis ca vizita noastră în România să fie la Poliţia de Frontieră”, a declarat Traian Breabăn.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava a spus că rezultatul vizitei delegaţiei americane a fost cel “scontat” şi a fost apreciat de ambele părţi ca fiind “o reuşită” şi a condus la crearea unei legături inter-instituționale, care va putea genera și pe viitor astfel de activități la frontiera de nord a României.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de