Proiectul ,,De la joc la educaţia financiară” la final, la Cajvana


Intră acum și în grupul de

Preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Normal Cajvana au finalizat activităţile desfăşurate în cadrul Proiectului ,,De la joc la educaţia financiară”.

Proiectul s-a derulat în baza parteneriatului încheiat între cei patru parteneri strategici:MENCS – BCR – APPE (Asociatia pentru Promovarea Performanţei in Educaţie) – InforMedia Pro. Prin toate activităţile derulate în cadrul proiectului, am încercat să ne educam copiii pentru a trăi în viaţa reală.

Copiii de la grupa mare de la GPN nr. 3 Cajvana conduşi de d-na prof. Ungurean Liliana şi copiii de la grupa mare de la GPN nr. 1 Cajvana , conduşi de d-na prof. Savu Mariana, au învăţat că banii se câstigă prin multă muncă, de aceea trebuie să respecte munca părintilor şi banii. Banii castigaţi se pot cheltui cu chibzuinţă, se pot economisi, investi şi dona in scop caritabil.

Copiii si-au îmbogătit cunoştinţele din domeniu prin activitătile desfăşurate: am făcut troc cu jucăriile din grupă , am cumpărat diverse jucării de la magazinul grupei, am economisit banii rămaşi în puşculiţa pe care tot ei au şi decorat-o în cadrul unei activităţi practice. De 1 Martie am confecţionat mărţişoare pe care le-am vândut iar cu banii obţinuţi am cumpărat dulciurişi am făcut o vizită la Centrul  de Plasament Solca. Cu banii rămaşi am cumpărat produse realizate de copiii de la Centru de Plasament , care s-au bucuratfoarte mult pentru banii obţinuţi.

Tot în cadrul proiectului, am vizitat sediul CEC BANK din Cajvana, am jucat jocuri de rol ,,De-a piaţa”; ,,De-a librăria”; ,,De-magazinul cu jucării” , jocuri prin care
copiii au învăţat să recunoască şi să utilizeze banii , iar povestea ,,Banul muncit “și dramatizarea ,, Greierele și furnica,, le-a arătat că doar munca ne dă satisfacţie. Preşcolarii au lucrat cu plăcere în caietele de educaţie financiară, iar acum la sfârşit de an şcolar pot spune că sunt mult mai reponsabili în ceea ce priveşte cheltuirea resurselor bugetare ale familiei din care fac parte.

Ei au învatat că banii sunt munciti, că părintii au un loc de muncă unde primesc salariu cu care plătesc facturi şi cumpără alimente si haine.

Am desfăşurat împreună cu preşcolarii activităţi frumoase şi creative, din care au învăţat despre importanţa banului şi cheltuirea acestuia cu chibzuinţă. (Prof.inv.prescolar Ungurean Liliana, G.P.N. Cajvana)
 

 

 

 


Intră acum și în grupul de