Cinci persoane arestate în cazul rețelei de traficanți de droguri din Rădăuți. Ei sunt acuzați că au vândut peste 120.000 de doze, iar din profit și-au cumpărat mașini de lux sau au trimis bani în insulele Marshall, Belize și Ungaria


Intră acum și în grupul de

Tribunalul Suceava a admis, joi, propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava privind luarea măsurii arestării preventive faţă de Percec Răzvan, Huţuleac Alexandru zis Duțu, Lungoci Andrei Iulian, Roman Romeo Mihăiţă zis Păsăilă, şi Grijincu Iosif Marian.

catuse retinere arest

Ei au fost arestați pentru 30 de zile pentru constituirea unui grup infracţional organizat,efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive,  trafic de droguri de mare risc în modalităţile: procurare, deţinere, punere în vânzare şi vânzare de droguri de mare risc, fără drept şi spălare de bani.

Instanța a respins cererile de luare a unei măsuri preventive mai uşoare formulate de inculpaţi prin apărători, ca neîntemeiate.

Măsura este cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru procuror. DIICOT Suceava a efectuat, miercuri, 19 percheziții domiciliare, din care 18 pe raza judetului Suceava și una pe raza judeţului Harghita, într-o acțiune ce viza  destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Anchetatorii susțin că în perioada 2011-2016, pe raza municipiului Rădăuţi  a acţionat un grup infracţional organizat format din 22 de suspecți  care au comercializat substanţe cu efect psihoactiv.

Potrivit DIICOT Suceava, liderul grupării a comercializat, prin intermediul altor membri, un colet de 15.226 de grame de substanţe interzise (ce conţinea aproape 127.000 de pliculeţe), cu suma de 25 de lei pliculeţul, iar membrii grupului infracțional organizat au fost sprijiniți, în activitatea lor infracţională, de soții sau concubine.

Ancheta a mai evidențiat că, în timp, în grupare au fost racolaţi tineri de încredere, aşa-numite „săgeți”, care au comercializat  substanţele  interzise, preţul per pliculeţ crescând de la 25 de lei 40 de lei.

În urma investigaţiilor s-a stabilit că numărul clienţilor de încredere era de peste 300.

Anchetatorii au avut în acest caz zece constatări în flagrant privind activităţi legate de traficul cu substanţe interzise, totalizând peste 8 kilograme de astfel de substanţe.

DIICOT Suceava mai precizează că  au fost identificate bunuri imobile achiziționate sau construite de către liderii grupului infracțional organizat, reprezentând terenuri și case, 15 autoturisme de lux, precum și conturi bancare deschise în insulele Marshall, Belize și Ungaria în care aceștia au trimis sume importante de bani.(N.B.)


Intră acum și în grupul de