Marţi 13 – Ziua Informării Preventive. Vezi cum va fi marcată la Suceava


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, organizează în toate judeţele ţării „Ziua informării Preventive”.

marti-13

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, plt.adj. Alin Găleată, instituția îşi va deschide larg porţile cu această ocazie, marți 13 septembrie,  în toate subunităţile din judeţ, începând cu ora 9:00.

El a precizat că pe lângă prezentarea tehnicii de intervenţie, militari din cadrul Inspecției de Prevenire vor distribui pliante, broşuri, flyere şi afişe cuprinzând măsuri de prevenire specifice diferitelor tipuri de situaţii de urgenţă.

”Această activitate se adresează tuturor celor care ne vor vizita, pentru a le oferi modalităţi de comportare înainte, în timpul şi după producerea situaţiilor de urgenţă. De asemenea, Ziua Informării Preventive va fi marcată şi prin organizarea unor puncte de informare preventivă în municipiul Suceava, la Shopping Center, Iulius Mall şi Centrul Comercial Bazar”, a mai explicat Găleată.

Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu ocazia „Zilei informării Preventive”, cu sprijinul E.ON România, urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

”Cetăţeanul rămâne veriga extrem de importantă în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Rolul său devine unul major prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor care vin din partea instituţiilor abilitate, manifestând responsabilitate în relaţiile cu familia, comunitatea şi mediul înconjurător”, a subliniat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Anual, în România sunt înregistrate mii de incendii la locuinţe. Pe lângă pagubele imense, acestea produc şi victime. Cele mai frecvente cauze de incendiu la locuinţe sunt coşul de fum defect sau necurăţat, instalaţii electrice defecte sau improvizate, fumatul şi focul deschis şi mijloacele de încălzire.

IGSU a încheiat, în anul 2012, un parteneriat de colaborare cu E.ON România, intitulat „Împreună pentru siguranţă”, ale cărui principale obiective constau în derularea unor campanii de informare menite să conştientizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi atitudinii proactive în rândul comunităţii în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor.

În baza acestei colaborări, cei doi parteneri au implementat deja la nivel naţional campaniile „F.O.C – Flăcările Omoară Copii” şi „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile sunt Catastrofale” şi, la finalul anului 2013, au iniţiat o nouă acţiune preventivă sub denumirea „R.I.S.C. – Siguranţa NU e un joc de noroc!”.


Intră acum și în grupul de