Corala „Ciprian Porumbescu” din Suceava organizează preselecții. Audițiile vor avea loc joi, în Paraclisul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou”

Corala Mixtă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, organizează preselecții pentru toate cele patru voci: sopran, alto, tenor, bariton/bass. Audițiile vor avea loc, joi, în Paraclisul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, începând cu orele 18:00.

”Căutăm persoane talentate, dornice să facă parte dintr-un cor bisericesc și cu disponibilitate pentru repetiții, concerte și deplasări în țară și în străinatate. Studiile muzicale nu sunt obligatorii, însă reprezintă un plus”, arată managerul Coralei ”Ciprian Porumbescu”, Ionuț-Vichentie Ilisoi.

Repertoriul Coralei Ciprian Porumbescu cuprinde atât cântece specifice muzicii bisericeşti, cât şi arii din muzica cultă naţională şi internaţională. Piesele abordate au menirea de a atrage publicul spre arta frumosului, de a aduce din nou în centrul atenției muzica corală românească care a reușit de-a lungul timpului să se impună pe mari scene europene.
Dirijorul coralei, pr.prof. Lucian Tablan-Popescu, este absolvent al academiei de muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj, profesor al Colegiului Național Ștefan cel Mare și al Seminarului Telogic Liceal Ortodox ”Mitropolit Dosoftei” din Suceava. Părintele Tablan este deținător a peste 150 de diplome și medalii la concursuri naționale și internaționale, cele mai importante dintre acestea fiind medaliile de aur castigate la European Choir Games&Grand Prix of Nations, în Magdeburg, Germania 2015.

corala-ciprian-porumbescu
Grație muncii și devotamentului celor 30 de membri activi, coordonați de managerul coralei Ionuț-Vichentie Ilisoi, au fost posibile colaborări internaționale de succes, soldate cu turnee în străinătate. În ultimii șase ani, istoria coralei s-a îmbogățit cu nu mai puțin de 100 de concerte în țări precum Elveția, Franța, Italia, Germania, Belgia.

Ultima reprezentație în diaspora a fost in aprilie 2016, atunci când coriștii suceveni au a concertat in sala Senatului a Parlamentului Bavarez din Munchen și s-au bucurat de un real succes.
Corala mixtă „Ciprian Porumbescu” se află sub binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Pimen Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților și colaborează cu Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”, în cadrul coralei activând în număr mare, atât foști cât și actuali elevi ai colegiului, acest lucru fiind o dovadă clară valorii și profesionalismului cu care se abordează cultura la prestigiosul colegiu sucevean.

Cei care doresc să afle mai multe informații despre activitatea și realizările coralei, îl pot contacta pe managerul Ionuț-Vichentie Ilisoi (telefon 0743 880 485).