Sucevenii sunt invitați să se alăture campaniei naționale de curățenie ”Let’s Do It, Romania !”


Intră acum și în grupul de

Anul acesta, campania de curățenie națională “Let’s Do It, Romania !” se va desfășura în județul Suceava în data de 24 septembrie și își propune să atragă un număr de peste 10.000 de voluntari.

”Asociația Biosilva, împreună cu Asociația AREAS Suceava, voluntarii de la Leo Bucovina și Asociația Euroactiv din Suceava coordonează la nivelul județului această campanie și invită toate ONG-urile, instituțiile publice, primăriile, școlile și liceele să participe cu voluntari care în ziua de 24 septembrie să contribuie la ecologizarea a cât mai multor zone poluate cu deșeuri din județul Suceava.

Prin campania de anul acesta ne dorim să promovăm mesajul “Fii un exemplu pentru comunitatea ta!” deoarece vrem ca voluntarii care se vor implica în curățarea unor zone poluate cu deșeuri șă fie promovați pentru a da un bun exemplu celorlați cetățeni din județul nostru și pentru a încuraja această inițiativă pe viitor.

La finalul campaniei participanții vor beneficia de diplome și adeverințe de voluntar recunoscute de toți partenerii implicați în promovarea campaniei “Let’s Do It, Romania !”, inclusiv de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și Ministerul Mediului și Pădurilor. “Let’s Do It, Romania !” este cea mai mare mișcare socială din România cu peste 1.100.000 de voluntari implicaţi în 6 ani de activitate.

Până în prezent am primit confirmarea de participare din partea primăriilor și școlilor din toate orașele județului, dar și din foarte multe comune, din partea a mai multor organizații de voluntari, dar și din partea multor cetățeni care vor să se implice în acțiunea de curățare a județului de deșeuri”, arată Florin Grădinariu, coordonatorul campaniei ”Let’s Do It” în județul Suceava.

El precizează că această campanie este promovată ca eveniment pe pagina de facebook Let’s Do It Suceava https://www.facebook.com/events/1122765691142989/ și poate fi distribuită pe rețelele de socializare din toate localitățile din județ. Pe această pagină vor fi anunțate locațiile de întâlnire pentru voluntari, persoanele de contact pentru fiecare localitate și zonele unde vor fi colectate deșeuri.

lets-do-it-suceava

”Astfel, toți voluntarii care doresc să se implice sau să promoveze această inițiativă sunt rugați să distribuie în rândul prietenilor pagina de eveniment și să fie un exemplu pentru comunitatea în care trăiesc. Ei pot să posteze fotografii și filmulețe cu zonele care necesită acțiuni de ecologizare și să-și îndemne prietenii să participe alături de ei la această acțiune de voluntariat. Succesul acestei acțiuni depinde de fiecare persoană care dorește să se implice, iar rezultatele nu vor fi cuantificate doar în ziua de 24 septembrie, ci și în viitor pentru că o astfel de campanie contribuie în mod direct la schimbarea mentaliătății oamenilor și la educația lor, iar o comunitate care dorește să se dezvolte durabil trebuie să fie în primul rând o comunitate curată.

Asociația Biosilva împreună cu partenerii săi îndeamnă toți sucevenii din toate localitățile județului să se implice sâmbătă, 24 septembrie 2016, în intervalul 09.00 – 15.00, la cea mai mare acţiune de voluntariat organizată vreodată în România și să devină astfel un exemplu pentru comunitatea lor”, mai transmite Florin Grădinariu.

 


Intră acum și în grupul de