Centrul Help Autism va fi inaugurat, miercuri, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Servicii terapeutice individualizate şi metode inovatoare de terapie vor fi acordate unui număr de 25 de copii cu tulburări de spectru autist în noul Centru Help Autism Suceava, ce va fi inaugurat miercuri.

daniela-bololoi-1Preşedintele Asociaţiei Help Autism, Daniela Bololoi, a precizat într-un comunicat de presă că prin deschiderea acestui nou centru, asociaţia va oferi unui număr de 25 de copii cu tulburări de spectru autist servicii terapeutice individualizate şi metode inovatoare de terapie (terapie ABA, ergoterapie, ludoterapie, terapie ocupaţională şi ateliere de socializare), pentru o recuperare cât mai rapidă şi pentru dobândirea de abilităţi specifice vârstei lor, care să le permită ulterior integrarea în învăţământul de masă şi în societate.

“Centrul Help Autism Suceava” este unul dintre cele trei centre deschise în cadrul proiectului “Înfiinţare centre de furnizare servicii inovatoare de psihoterapie”, implementat de Asociaţia Help Autism, în parteneriat cu Asociaţia Autism, Terapie, Sport şi Artă Argeş. “Centrul Help Autism Suceava” funcționează în parteneriat cu Consiliul Județean și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, care au pus la dispoziție spațiul și dotările necesare desfășurării activității”, se arată în comunicatul de presă.

Sursa citată precizează că proiectul se derulează pe parcursul a 15 luni,  va fi implementat în Bucureşti şi în judeţele Argeş şi Suceava şi îşi propune să vină în sprijinul a 75 de copii cu tulburări de spectru autist (TSA) şi al familiilor acestora, să informeze 2000 de medicii de familie privind problematica copiilor cu autism şi a importanţei diagnosticării precoce a acestora, să creeze o aplicaţie IT inovatoare de suport psihoterapeutic şi să pună bazele unei platforme de crowdfunding (multifinanţare).

“Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă și are un buget total de 277.761,25 franci elvețieni. Grantul acordat este de 249.985,12 CHF, iar co-finanțarea asigurată de solicitant și parteneri este în valoare de  27.776,13 CHF”, se mai precizează în comunicatul de presă. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de