O nouă sesiune de înscrieri la cursurile de limbi străine organizate de Centrul de Limbi și Culturi Străine SYNERGIA LINGUARUM din cadrul USV, inclusiv pentru copii cu vârste între 10 şi 13 ani


Intră acum și în grupul de

O nouă sesiune de înscrieri la cursurile de limbi străine organizate de Centrul de Limbi şi Culturi Străine “Synergia Linguarum” din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava se va desfăşura, în perioada 14 octombrie- 2 decembrie 2016, din acest an urmând să fie organizate cursuri inclusiv pentru elevi cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani.

Potrivit unui comunicat de presă al USV, Centrul de Limbi şi Culturi Străine SYNERGIA LINGUARUM (CLCSSL), afiliat Departamentului de Limbi şi Literaturi Străine al Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, a fost înfiinţat în anul 2013, iar în perioada 14 octombrie-2 decembrie 2016 va fi organizată o nouă sesiune de înscrieri pentru anul academic 2016-2017, în intervalul orar 16.00-18.00, de luni până vineri (cu excepția zilelor de 30.11 și 01.12.2016), în holul de la intrare din Corpul A, într-un spațiu amenajat lângă Decanatul FLSC.

În comunicatul de presă se precizează că vor fi organizate cursuri de obţinere a certificatului național de competenţă lingvistică pentru toate nivelurile (la limbile engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană, chineză, japoneză, rusă, poloneză), cursuri de obţinere certificat internaţional de competenţă lingvistică la Engleză, respectiv

Cambridge English Preliminary (PET), Cambridge English First Certificate (FCE), Cambridge English Advanced (CAE), Cambridge English Proficiency (CPE), International English Language Testing System (IELTS), examenele urmând să fie susţinute în cadrul USV, după finalizarea modulului corespunzător tipului de certificat, precum şi cursuri pentru obţinerea Goethe-Zertifikat la limba germană, pentru toate nivelurile.

universitatea suceava usv

Sursa citată arată că pentru cursurile de limba chineză, acestea se desfășoară în regim gratuit, iar înscrierile se fac în Corpul H, cam. H105, conf. dr. Alexandru Nedelea, tel. 0740019277.

“Cu excepția limbii chineze, cursurile la toate limbile se vor desfășura în perioada februarie-mai 2017 și au ca format module de 50 de ore, cu 4 ore pe săptămână, iar formaţiile de studiu cuprind min. 15 şi maximum 30 de cursanţi.Valoarea taxei este de 480 de lei pentru un modul integral de 50 de ore”, se precizează în comunicatul de presă al USV.

Conform USV, valoarea taxei pentru studenţii la programele de licenţă, masterat şi doctorat ale USV, precum şi pentru angajaţii USV (completare cerere și anexare adeverinţă la formular de înscriere) va fi 280 de lei, iar pentru liceeni, pentru studenţii la programele de licenţă, masterat şi doctorat ale altor universităţi, pentru membrii fundaţiei Alumni USV, precum şi pentru şomeri (completare cerere și anexare adeverinţă la formular de înscriere) taxa este de 380 de lei.

Centrul de Limbi şi Culturi Străine SYNERGIA LINGUARUM (CLCSSL) din cadrul USV organizează, din acest an, în urma solicitărilor primite, module de limbi străine și pentru copii cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani, iar  formularul de înscriere va fi completat de către unul dintre părinţi, la care va fi ataşată  copie xerox a certificatului de naştere. Cursanții din această categorie vor beneficia de reducerea aplicată în cazul elevilor, mai precis de 100 de lei, pe baza unei adeverințe eliberate de secretariatul școlii.

“Cursurile se vor organiza doar dacă se întrunește numărul minim de 15 copii per grupă/per nivel de studiu al limbii respective. De aceea rugăm parinții să indice în formular nivelul real de limbă la care se află copilul lor, pentru a evita o eventuală excludere din grupă în urma testării, și, mai grav, pentru a nu produce o diminuare a numărului de cursanți din grupă sub cel permis și, în consecință, dezactivarea respectivului modul”, se precizează în comunicatul USV.

CLCSSL efectuează, în perioada februarie-iulie 2017, pentru persoanele interesate testarea competenţelor lingvistice la limbile menționate mai sus, cu eliberarea unui atestat de cunoaștere a limbii.

Detalii se pot obține la numărul de telefon 0743694611, de luni până vineri, între orele 14-16, iar informații suplimentare sunt postate în timp util pe contul public de facebook, la https://www.facebook.com/CLCSSL. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de