Flutur anunță primul Festival Internațional al Obiceiurilor de Iarnă de la Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, în finalul ședinței comune a Consiliului Județean Suceava și Consiliului Regional Cernăuți că în 27 decembrie va fi organizat la Suceava primul Festival Internațional al Obiceiurilor de Iarnă la care vor participa formații din Ucraina.

flutur-8

El a spus că Bucovina are tradiții și obiceiuri care dispar acum din Europa.

”Bucovina are ceva care cam dispare din Europa. Aceste obiceiuri tradiționale care în alte părți sunt făcute de echipe plătite. La noi sunt naturale și le avem în satele noastre și de aceea trebuie să devină un obiectiv turistic”, a spus Flutur.

El a anunțat că primul festival internațional al obiceiurilor de iarnă desfășurat la Suceava va fi organizat în 27 decembrie în acest an, urmând să participe formații de urători, mascați și cei care joacă „Malanca” o formă de teatru popular cu tentă satirică specifică zonei, din România și Ucraina.

Flutur a făcut acest anunț după ce aleșii din Suceava și Cernăuți au decis elaborarea unui calendar comun, care să conțină informații și evenimente semnificative din cele două regiuni, analizarea posibilității și oportunității dezvoltării unor rute și pachete turistice comune și înființarea Festivalului Internațional al Culturii Tradiționale „Malanca din Bucovina” (Crasnoilsk, Vășcăuți, Vicovu de Sus, Câmpulung Moldovenesc).

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a oferit, la finalul ședinței comune, președintelui Consiliului Regional Cernăuți, Ivan Muntean, o carte, Istoria românilor, ținând cont că acesta își serba ziua de naștere și a arătat că se poate vorbi de normalitate între relațiile dintre Suceava și Cernăuți.flutur-muntean-5

”Aveți etnic român la conducerea Consiliului Regional Cernăuți, iar la Suceava, vicepreședintele Consiliului Județean, Viorel Seredenciuc, este etnic ucrainean. Asta e lumea normală în care să trăim”, a spus Flutur.

 


Intră acum și în grupul de