DGASPC Suceava: Formularele pentru încadrarea copiilor cu dizabilități într-un grad de handicap au fost modificate


Intră acum și în grupul de

Formularele necesare întocmirii dosarului în vederea încadrării copiilor cu dizabilități într-un grad de handicap s-au modificat odată cu publicarea în Monitorul Oficial a noilor reglementări legislative în domeniu.

Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a informat, vineri, printr-un comunicat de presă că Ordinul nr. 1306/1883/2015 pentru aprobarea criteriilor biopsihosociale de încadrare a copiilor cu dizabilități în grad de handicap și a modalităților de  aplicare a acestora a fost publicat în Monitorul Oficial, partea I nr. 994, în data de 9 decembrie 2016.

 “Având în vedere că s-au modificat criteriile și metodologia pentru evaluarea și încadrarea copiilor cu dizabilități într-un grad de handicap, dorim să aducem la cunoștința familiilor care au copii cu dizabilități, faptul că odată cu aceste reglementări legislative s-au modificat și formularele necesare întocmirii dosarului în vederea încadrării copiilor cu dizabilități într-un grad de handicap”, se precizează în comunicatul de presă al DGASPC Suceava.

Sursa citată mai precizează că noile formulare vor fi postate pe site-ul DGASPC-Suceava, se pot prelua de la sediul instituţiei și vor fi transmise primăriilor de domiciliu.

“Pentru cazurile copiilor cu dizabilități care se vor prezenta la reevaluare în cursul lunii ianuarie (cărora li s-a făcut informare scrisă prin poștă) sau urmează să se prezinte pentru evaluare în vederea încadrării în grad de handicap, la Serviciul de evaluare complexă a copilului cu dizabilități și au completată deja documentația, reprezentanții legali sunt rugați să completeze dosarul cu noile formulare”, se menţionează în document.

Astfel, formularele care au suferit modificări sunt: Fișa de evaluare psihologică, Fișa medicală sintetică, Fișa psihopedagogică (înlocuind traseul educațional), Planul de servicii, Ancheta socială și anexa anchetei sociale – Factori de mediu (document nou introdus). Formularul valabil rămâne certificatul medical tip A5.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de