Patru cazuri de gripă diagnosticate clinic s-au înregistrat în judeţul Suceava, doi pacienţi fiind internaţi în spital cu această afecţiune


Intră acum și în grupul de

Patru cazuri de gripă diagnosticate clinic s-au înregistrat în perioada 19-25 decembrie în judeţul Suceava, toate fiind raportate în zona Sucevei, iar doi pacienţi au fost internaţi în spital cu această afecţiune.

Potrivit statisticii DSP Suceava, două cazuri de gripă s-au înregistrat la grupa de vârstă 50-64 de ani şi câte un caz la grupele de vârstă 5-14 ani, respectiv peste 65 de ani.

În acelaşi interval de timp, în judeţul Suceava s-au înregistrat 2662 de cazuri de viroze respiratorii cu 47 de internări şi 564 de cazuri de pneumopatii acute cu 90 de internări.

Cele mai multe cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 902, s-au înregistrat la grupa de vârstă 5-14 ani, urmată de grupa de vârstă 15-49 de ani cu 581 de cazuri.

Cele mai multe cazuri de pneumopatii acute s-au raportat la grupa de vârstă 15-49 de ani – 139 de cazuri şi la grupa de vârstă 5-14 ani cu 121 de cazuri.

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat că de la începutul sezonului rece şi până în prezent s-au recoltat probe de la şase pacienţi suspecţi de gripă însă în urma analizelor de laborator nu a fost confirmată boala. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de