Au început cursurile celei de a IV-a ediții a Centrului Zonal de Performanță Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

La Școala Gimnazială ,,Teodor Balan” Gura Humorului, s-a desfășurat, sâmbătă 18 februarie 2017, deschiderea festivă a cursurilor celei de a IV-a ediții a  Centrului Zonal de Performanță (C.Z.P.) pentru elevii din clasele II-IV.

Activitatea CZP face parte din proiectul de parteneriat zonal ”Educația pentru valori” demarat în anul 2010, la inițiativa d-nului insp. școlar prof. Șpac Laurenție în colaborare cu colectivul de cadre didactice de la Școala Gimnazială ”Teodor Balan”.

În cadrul Centrului se desfășoară activități cu elevi de clasele a II-a, a  III-a și a IV-a la disciplinele limba română și matematică. Colaborarea cu cadre didactice de învățământ primar din zonă, recomandate de rezultate de excepție obținute cu elevii de la clasă la diverse concursuri școlare județene, naționale și internaționale, a venit în întâmpinarea nevoii elevilor capabili de performanță de a lucra într-un mediu stimulativ. Dorinta elevilor de a se autodepăși, de a-și potoli setea de cunoaștere și a-și întări motivația de învățare este împletită cu cea de socializare cu colegi din alte școli, din alt mediu- rural sau urban.  Fiind puși în situația de a se acomoda cu diverse stiluri de învățare, de a face față unor noi provocări, de a lua contact cu noțiuni specifice programei de învățământ pentru clasele II-IV, în special acea parte  de aprofundare a Curricumului școlar al disciplinelor studiate, acești elevi se pregătesc pentru situații concrete de viață, în care sunt  necesare comportamente asertive, competitive și de colaborare în echipă.

Elevi și cadre de la Școlile din Ostra, Frasin, Bucșoaia, Gura Humorului, Capu  Codrului, Păltinoasa, Valea Moldovei ( parteneri în cele 3 ediții de până acum)  precum și noi parteneri de la școlile din: Cajvana, Pârteștii de Sus și Pârteștii de Jos au fost prezenți sâmbătă.

La deschiderea cursurilor ne-am bucurat pe lângă  prezența unui număr de 89  elevi și 21 cadre didactice, de prezența d-lui insp al ISJ Suceava- prof. Șpac Laurenție, d-nul director al Liceului tehnologic Cajvana- d-nul Robu Nicolae și d-na director al Școlii Gimnaziale ,,Teodor Balan” Gura Humorului-prof.Straton Garofița.

”Să se țină cont de nevoile elevilor, însă provocarea adevărată va fi adaptarea specificului copilăriei la mediul performant”, a fost îndemnul d-lui inspector pentru cadrele didactice participante la cursuri.

Ca noutate a acestei ediții, d-na director- prof Straton Garofița a anunțat că Centrul își va ține cursurile și la Liceul Teoretic Cajvana sau la alte școli, pentru a fi cât mai reală și mai interactivă activitatea, colaborarea dintre unitățile școlare implicate. Astfel, combinăm munca, seriozitatea cu recreerea sub forma unor excursii tematice. S-au adus mulțumiri și felicitări pentru inițiativă în scurtele luări de cuvânt ale invitaților și gazdelor.

Coordonatorul de proiect, d-na prof. Țipău Tătărușanu Elena, a prezentat echipa de proiect, cadrele didactice implicate în derularea acestuia pe cele două discipline matematică și limba română, modul de desfășurare al activităților. Finalitatea  acestei ediții și anume concursul dintre cele două Centre Zonale de Performanță din județ  Gura Humorului și Vatra Dornei (clasele a III-a și a IV-a), se va desfășura la Vatra Dornei.

După ceremonie, elevii care s-au înscris pentru a participa la cursurile de matematică  au intrat în sălile de clasă. Cadrele didactice pentru limba română au stabilit, împreună cu coordonatorul proiectului, d-na prof. Țipău –Tătărușanu Elena, d-nul insp prof. Șpac Laurenție și echipa  de proiect pentru  limba română, prof. Cobzuc Cristina și prof. Mușină Andrada, graficul activităților viitoare pentru această disciplină.

Cursurile Centrului Zonal de Performanță pentru elevii din clasele II, III și IV își desfășoară activitatea în fiecare sâmbătă, între orele 10-12, la Școala Gimnazială ,,Teodor Balan”, alternativ o săptămână matematică, una limba română. Elevii participanți vor avea ca îndrumători profesori pentru învățământul primar de la școlile înscrise în proiect. Conducerea Școlii Gimnaziale ,,Teodor Balan”, inițiatorii și echipa de proiect urează mult succes tuturor participanților.

Coordonator CZP Gura Humorului,

prof. înv. primar, Elena Țipău –Tătărușanu,

Școala Gimnazială ,,Teodor Balan” Gura Humorului

 

 


Intră acum și în grupul de