Un tehnician al fabricii Holzindustrie Schweighofer din Siret, accidentat în timp ce regla un utilaj


Intră acum și în grupul de

Un tehnician mașini și utilaje din cadrul fabricii de Siret Holzindustrie Schweighofer s-a accidentat în timp ce regla un utilaj, el fiind internat la SJU Suceava în afara oricărui pericol.

Potrivit unui comunicat al companiei, la  fabrica de panouri din lemn masiv a firmei Holzindustrie Schweighofer din Siret, vineri dimineața s-a produs un accident, în ciuda tuturor măsurilor de protecție asigurate și a instruirii specifice a personalului privind securitatea și sănătatea la locul de muncă.

Astfel, un angajat din luna ianuarie a acestui an ca tehnician maşini şi utilaje, având o experienţă de peste 15 ani în domeniul prelucrării lemnului, efectua lucrări reglaj la un utilaj, în zona de alimentare a maşinii cu cherestea.

Acesta acţionat maneta de ridicare a lanţurilor de avans pentru a căuta o cheie pe care nu a găsit-o însă. Apoi, el a acţionat maneta pentru coborârea lanţurilor de avans şi, vâzând în acelaşi timp cheia, s-a aplecat după aceasta, moment în care a fost prins între suportul lanţurilor şi gardul de protecţie al maşinii.

Angajatul este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava şi se află în afara oricărui pericol, iar evenimentul a fost anunţat autorităților competente.

„Regretăm acest incident, suntem alături de colegul nostru și îl vom susține pentru o recuperare cât mai rapidă”, precizează reprezentanţii companiei.(N.B.)


Intră acum și în grupul de