Doar 161 de cereri s-au înregistrat în judeţul Suceava în cea de a doua etapă a înscrierii copiilor în clasa pregătitoare


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, joi, pentru NewsBucovina că, de la începutul celei de a doua etape a înscrierii copiilor în clasa pregătitoare şi până în 30 martie 2017, în judeţul Suceava s-au înregistrat 161 de cereri.

Anuţei a spus că pentru cea de a doua etapă a înscrierii copiilor în clasa pregătitoare în judeţul Suceava au fost disponibile 1068 de locuri.

El a precizat că în judeţul Suceava sunt propuse în planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2017-2018 un număr de 350 de clase pregătitoare, din care 341 de clase sunt pentru învăţământul preuniversitar de masă, cu 6932 de elevi, alte 5 clase vor fi în învăţământul special, iar 4 clase vor fi în învăţământul particular.

Reamintim că în prima etapă a înscrierii copiilor în clasa pregătitoare s-au înregistrat 5995 de cereri, iar 1.118 preşcolari au fost evaluaţi psihosomatic, în cazul a 1038 de copii psihologul evaluator recomandând înscrierea în clasa pregătitoare, în timp ce pentru alţi 80 de copii s-a recomandat înscrierea la grupa mare.

Conform Calendarului înscrierilor în clasa pregătitoare, afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul ISJ Suceava a listei copiilor înscrişi în prima etapă a avut loc în perioada 22-23 martie 2017.

Cea de a doua etapă a înscrierii s-a desfăşurat în perioada 24-30  martie 2017, în această etapă au participat doar cei care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ, după prima etapă.

Afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar a listei copiilor înscrişi după a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare este prevăzută pentru data de 6 aprilie 2017.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de