Palmares deosebit al elevilor suceveni la Concursul de Chimie “Magda Petrovanu” de la Iaşi: un premiu I, şapte premii II, nouă premii III şi 19 menţiuni


Intră acum și în grupul de

Un număr de 36 de elevi suceveni din clasele VII-XII, din totalul celor 132 de elevi din judeţul Suceava participanţi la cea de a IX-a ediţie a Concursului de chimie “Magda Petrovanu”, desfăşurat la Iaşi, au obţinut premii şi menţiuni.

FOTO: http://www.futura-sciences.com

Potrivit unui comunicat de presă al ISJ Suceava, la cea de a IX-a ediţie a Concursului de chimie ,,Magda Petrovanu, ce a avut loc pe 8 aprilie 2017, la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi au participat 1500 de elevi din Iași, Bacău, Botoşani, Braşov,  Buzău, Constanţa, Galaţi, Neamţ, Prahova, Suceava, Vrancea, Vaslui, Bucureşti și Chişinău, iar din judeţul Suceava au participat 132 de elevi din clasele VII-XII.

“Concursul îşi propune să descopere şi să promoveze elevii pasionaţi de chimie, atât din ciclul gimnazial, cât şi din ciclul liceal”, precizează ISJ Suceava.

Astfel, elevii suceveni au obţinut un premiu I, şapte premii II, nouă premii III şi 19 menţiuni.

De precizat că la gimnaziu, eleva Maria Sara Zlatariu, clasa a VII-a, de la Şcoala Gimnazială nr.4 Suceava, îndrumată de prof. Petronela Bobric, a obţinut premiul I la acest concurs.

La gimnaziu, premiul al II-lea a fost obţinut de elevele Mara Alexandra Neacşu şi Andreea Maria Corduneanu de la Şcoala nr.4 Suceava şi de eleva Ana-Maria Grămadă de la Şcoala nr.3 Suceava, în timp ce premiul al III-lea a fost obţinut de Alexis Cristian Haidamac de la Şcoala nr.3 Suceava, Alexandru Emanuel Croitor de la Şcoala nr.4 Suceava şi de Teodor Nichifor de la Şcoala Creştină Filadelfia Suceava.

La liceu, premiul al II-lea a fost obţinut de următorii elevi: Maria Mihaela Tomoioagă de la Colegiul Militar Liceal “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Amalia-Simona Iacob de la Şcoala Creştină Filadelfia din Suceava, Ştefania Boambă şi Darius-Matei Caleniuc de la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni.

Premiul al III-lea a fost obţinut de următorii elevi: Sebastian Ganea de la Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă” Siret, Mara Sînziana Sîngeap, Lazăr Găitan şi Andrei Alexandru Muntean de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, Sebastian-Cristinel Osoioanu de la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni şi Emanuela Croitor de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de