Primarul Lungu lansează colectă publică pentru Foresta. Trebuie strânși 300.000 lei, datoria la Finanțe pentru ca echipa să poată primi 1,7 milioane de lei de la Primărie


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat joi că lansează o campanie de colectarea de bani pentru echipa de fotbal Foresta Suceava să își plătească datoriile de 300.000 de lei către ANAF pentru ca acest club să poată beneficia de bani de la Primărie.

Lungu a explicat într-o conferință de presă că echipa de fotbal Foresta nu a depus încă solicitare pentru obținerea de fonduri de la Primărie pentru anul în curs din cauză că nu poate obține certificat fiscal pentru a deveni eligibilă întrucât are datorii de circa 300.000 de lei la ANAF.

El a mai declarat că ultima șansă pentru alocarea de bani de la Primărie pentru echipa de fotbal este în data de 18 mai când se organizează ultima licitație pe fonduri nerambursabile la care poate participa clubul.

„Mai avem la dispoziție 14 zile în care Foresta poate să aducă certificatul de la Finanțe ca să poată participa la licitație. Fac un apel la toți iubitorii de fotab, persoane fizice, persoane juridice, oameni de afaceri(…) să facem o colectă. Voi dona primul 1000 de lei pentru salvarea echipei Foresta”, a spus Lungu.

El a subliniat că banii vor ajunge într-un cont al Foresta și din care se va plăti datoria la ANAF și a dat asigurări că nu vor fi folosiți în alte scopuri.

„Eu îmi pun speranța că în aceste două săptămâni să strângem suma de bani în așa fel încât clubul Foresta să poată participa la licitație la Primărie să putem salva acest club”, a spus primarul.

Ion Lungu a evitat să spună de ce s-a ajuns ca acest club să aibă datorii la ANAF și că doar cei de la Foresta, care este un club privat, pot da lămuriri.

„Eu ca primar popun o acțiune sută la sută legală. (…)Eu ca primar am o anumită autoritate, cuvântul primarului are o anumită greutate. Voi da primul semnul de colectă publică astfel încât să poată participa la licitația din 18 mai. Dacă nu se întâmplă acest lucru până pe 18 mai este clar că Foresta va muri”, a spus primarul.

Ion Lungu a adăugat că din discuțiile cu reprezentanții Foresta a înțeles că și aceștia ar avea o parte din bani, iar ajutorul este binevenit.

„Eu estimez că dacă 500 de iubitori de fotbal vor contribui vom putea strânge această sumă. Dacă nu se va strânge acestă sumă se vor da banii înapoi, iar dacă echipa rămâne, pot să-i transforme în abonamente, e problema lor”, a spus Lungu.

 


Intră acum și în grupul de