Managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, doreşte “revigorarea” chirurgiei toracice în spitalul sucevean prin crearea a două posturi de medic din această specialitate


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, marţi, că intenţionează să “revigoreze” specialitatea de chirurgie toracică din cadrul Secţiei de Chirurgie generală prin crearea a două posturi de medic, deoarece, după cum se ştie, în urma producerii unor accidente rutiere, sunt situaţii în care este nevoie de intervenţia medicului de chirurgie toracică.

Rîmbu a spus că, în cursul anului trecut, când în spital îşi desfăşura activitatea un medic specializat în chirurgie toracică, s-au făcut achiziţii de aparatură şi echipamente specifice pentru dotarea Blocului Operator, utile în intervenţiile chirurgicale din acest domeniu.

El a menţionat că, în prezent, medicul respectiv nu mai lucrează în spital, iar în aceste condiţii este necesară crearea a două posturi de medici de chirurgie toracică astfel încât “să se poată valorifica înzestrarea Blocului Operator”.

Rîmbu a precizat că urmează să fie organizată, în curând, o întrevedere cu trei medici din această specialitate chirurgicală pentru a vedea dacă doresc să vină să profeseze la Suceava.

“E necesară revigorarea acestei specialităţi chirurgicale, mai ales că în cazul producerii unor accidente rutiere sunt situaţii în care e nevoie de consultul şi de intervenţia medicului de chirurgie toracică”, a mai spus Rîmbu.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de