Băișanu către ministrul Educației: Tinerii fac sex la vârste tot mai fragede din spirit de gașcă, iar 4 din 100 de mame sunt minore. Ce programe de educație sexuală sunt în școli?


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a solicitat ministrului Educației, Pavel Năstase, să prezinte care sunt programele de educație sexuală din școli pentru a se reduce numărul de mame adolescente în condițiile în care tinerii fac sex la vârste tot mai fragede.

Băișanu arată într-o interpelare adresată ministrului Educației, că în România se înregistrează peste 8.000 de mame minore  anual și  peste  40.000 de  copii  abandonați.

„Cele 8.000 de mame minore din fiecare an ne situeaza pe primul loc în Europa. S-a ajuns la situația în care din 1.000 de femei care nasc, peste  40 sunt minore”,  arătat deputatul ALDE.

El consideră că lipsește un program național de educație sexuală, arătând că școala din România nu reușește să-i pregătească pe elevi pentru viața adevărată atunci când aceștia au nevoie, iar educația sexuală, predată sporadic în școli, nu este eficientă.

Totodată, deputatul sucevean susține că se promovează sexul ca mod de reușită în viață.

„E prea mult sex la televizor și în presă pentru ca părinții să mai aiba vreo șansă în a-și ține copiii departe de acest subiect. Tinerii sunt ușor de influențat și ajung să creadă că e mai bine să faci sex pentru bani ca să reușești în viață  decât să te ții de școală. Virginitatea a ajuns o rușine în România. Tinerii fac sex la vârste tot mai fragede din spirit de gașcă, dar și din teama de a nu fi stigmatizat, izolat și umilit de cercul de prieteni. Societatea promovează libertinismul sexual, iar adolescenții resimt tot mai devreme impulsul de  a-și începe  viața sexuală, chiar dacă ei nu se simt pregătiți pentru acest pas”, mai susține Alexandru Băișanu.

În final, deputatul ALDE de Suceava îl întreabă pe ministrul Educației dacă ministerul pe care îl coordonează are în vedere măsuri privind educația sexuală în școli pentru a reduce numărul de sarcini la adolescente.


Intră acum și în grupul de