DSP Suceava cere Ministerului Sănătății să desemneze o persoană care să poată semna autorizația sanitară de funcționare a noii Maternități Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a solicitat printr-o adresă transmisă Ministerului Sănătăţii desemnarea unei persoane din instituţia sanitară suceveană care să elibereze autorizaţia sanitară de funcţionare pentru Maternitatea Fălticeni, în cazul în care rezultatele probelor prelevate din maternitate vor fi corespunzătoare.

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul Cătălina Zorescu a declarat, luni, că adresa către Ministerul Sănătăţii a fost trimisă în contextul în care instituţia se confruntă cu un deficit de personal de specialitate, solicitându-se găsirea unei soluţii temporare până la ocuparea prin concurs a celor două posturi vacante de medic epidemiolog.

Ea a explicat că, în prezent, în judeţul Suceava sunt trei medici epidemiologi,din care doi ocupă funcţii de conducere, iar al treilea îşi desfăşoară activitatea în domeniul inspecţiei, având alte atribuţii, adăugând că situaţia de la Suceava privind deficitul de personal de specialitate a fost adusă la cunoştinţa Ministerului Sănătăţii şi că se aşteaptă să se primească o derogare pentru ca unul dintre cei trei medici epidemiologi să preia atribuţiile de autorizare.

Medicul sucevean a precizat că în cadrul DSP Suceava mai sunt angajaţi doi medici igienişti, un medic de medicina muncii şi un medic specialist în igiena radiaţiilor.

Zorescu a mai spus că la concursul pentru ocuparea a două posturi de medic epidemiolog nu s-a înscris nici un candidat, urmând să fie reluată procedura de organizare a concursului în perioada următoare.

Ea a amintit că un alt medic epidemiolog din reţeaua de supraveghere epidemiologică din judeţul Suceava s-a pensionat recent.

Directorul adjunct al DSP Suceava a menţionat că rezultatele analizelor de laborator pentru probele recoltate de la Maternitatea Fălticeni ar putea fi finalizate în cursul zilei de marţi, iar în situaţia în care acestea sunt corespunzătoare, ar urma să fie eliberată autorizaţia sanitară de funcţionare.

De precizat este că reprezentanţii Spitalului Municipal Fălticeni au depus, recent, documentaţia la DSP Suceava în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare pentru Maternitatea Fălticeni.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de