Lungu: Nu cred că ne mai putem permite o vară în Suceava fără ștrand municipal. Îmi doresc ca până anul viitor să avem un ștrand modernizat


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că propune alocarea a circa un milion de euro pentru modernizarea Ștrandului Ițcani arătând că nu crede că se mai poate ca sucevenii să traverseze încă o vară fără să aibă un ștrand municipal modernizat.

Lungu a spus că va propune în ședința din 31 august a Consiliului Local începerea procedurilor pentru modernizarea Ștrandului Ițcani, aceasta fiind o problemă pe care o consideră importantă.

El a explicat că există o variantă pentru modernizarea ștrandului Ițcani cu fonduri europene, dar a menționat că fondurile europene sunt bune, dar vin greu pentru că sunt proceduri birocratice.

„Nu cred că ne mai putem permite o vară în municipiul Suceava fără ștrand și eu îmi cer scuze față de suceveni că nu au avut parte de ștrand în acest an”, a spus primarul.

El a anunțat că va propune Consiliului Local un studiu de fezabilitate pentru modernizarea ștandului municipal.

„Vrem să facem un ștrand încălzit și descoperit. Va funcționa șase luni pe an, de la 1 mai la 31 octombrie”, a spus primarul.

El a menționat că ștrandul trebuie să fie cu apă încălzită în primul rând, trebuie modernizat și trebuie create locuri de joacă pentru copii.

„Eu spun că Primăria este dispusă cu o investiție de până un milion de euro să facem până vara viitoare un ștrand modern și tocmai de aceea vreau să demarez din această lună această oportunitate”, a declarat primarul.

Lungu a reamintit că ștrandul a fost concesionat, iar la propunerea Primăriei s-a votat o Hotărâre de Consiliu Local prin care s-a cerut rezilierea acelui contract, precizând că firma respectivă a intrat în insolvență.

„Asta este situația. Îmi doresc ca până anul viitor să avem un ștrand modernizat”, a concluzionat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de