Drumuri de pâmânt din zone marginalizate ale Sucevei vor fi modernizate, iar noi locuințe sociale vor fi construite printr-un proiect european ce vizează zonele marginalizate ale municipiului


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că drumuri de pâmânt din zone marginalizate ale municipiului vor fi modernizate, dar că se vor construi și noi locuințe sociale, printr-un proiect cu finanțare europeană în valoare de 7 milioane de euro ce va fi realizat de municipalitate.

Primarul a spus că a semnat la București contractul de finanțare privind sprijinul pregătitor pentru finanțarea GAL Suceava și elaborare strategii de dezvoltare locală.

„Este un nou instrument de atragere de fonduri europene pe care vrem să îl valorificăm la maxim la Suceava. Avem o perioadă de șase luni de zile cu bani asigurați de Ministerul Fondurilor Europene pentru a face acestă strategie o strategie prin care vom putea depune proiecte de 7 milioane de euro”, a spus primarul.

Ion Lungu a menționat că aceste proiecte vor fi implementate în special în zonele marginalizate, cum ar fi Ițcani, Burdujeni-sat, Laniște, Aleea Dumbrăvii.

„Pe baza strategiei de dezvoltare locală se vor face și cercetări sociologice și de acolo vor reieși exact zonele marginalizate din municipiul Suceava”, a spus Lungu.

El a subliniat că o țintă a acestui proiect sunt locuințele sociale, arătând că Primăria are un deficit de locuințe sociale, pe de o parte și pe de altă parte sunt multe locuințe sociale vechi, clădiri cu o vechime de peste 100 de ani care nu se mai pot repara și vor trebui dărâmate urmând să fie construite cât mai multe locuințe sociale.

Totodată, primarul a spus că acesta este și un proiect prin care se pot moderniza drumuri, străzi și intenționează să profite la maxim de acest lucru mai ales că circa 30 la sută din sume vor putea fi folosite pentru reabilitare infrastructură rutieră.

”În aceste zone marginalizate unde sunt străzi de pământ vom promova proiecte pentru a reabilita aceste străzi”, a spus primarul.

Ion Lungu speră că până la sfârșitul anului va fi elaborată strategia care apoi să fie votată în Consiliul Local urmând să fie depuse proiectele prin GAL urban Suceava.


Intră acum și în grupul de