Geanta unei pensionare din Dorohoi, în care se aflau aproape 5.000 de lei, găsită de polițiști pe acostamentul unui drum din Adâncata

O geantă în care se aflau 5.000 de lei, carduri și acte, a fost găsită de polițiștii din Adâncata și restituită proprietarei, o femeie în vârstă de 63 de ani din municipiul Dorohoi.

 

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă dimineață, în jurul orei 08.40, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 8 Adâncata, în timp ce efectuau supravegherea şi controlul traficului rutier pe DN29A pe raza comunei Adâncata, au observat o geantă aflată pe acostamentul drumului.

În interior au fost identificate cartea de identitate a unei femei de 63 de ani, din municipiul Dorohoi, suma de 4.833 de lei, un set de chei, mai multe carduri şi documente.

”Făcând verificări în regim de urgenţă având în vedere faptul că documentele personale arătau faptul că proprietara genţii este din altă localitate, poliţiştii au reuşit în doar câteva minute să o contacteze pe femeie şi să îi dea vestea buna cu privire la recuperarea sumei de bani. În momentul localizării şi contactării, femeia se afla într-un autoturism împreună cu soţul său de 65 de ani din Dorohoi, județul Botoşani şi nici măcar nu realizase faptul că a pierdut geanta cu importanta sumă de bani.

Din verificările ulterioare s-a stabilit că cei doi pensionari au venit cu autoturismul în zonă pentru a face anumite cumpărături, inclusiv pentru nepoţi în perspectiva începerii anului şcolar. La un moment dat cei doi au oprit vehiculul pentru a întreba o persoană despre o anumită destinaţie, moment în care geanta poziţionată în lateralul portierei a căzut.

Toate bunurile, inclusiv suma de bani au fost predate celor doi soţi pe baza de proces-verbal.

Mulţumirile celor doi i-au impresionat pe poliţişti care au reuşit printr-un gest de deplină normalitate să readucă bucuria într-o familie şi să arate tuturor că serviciul poliţienesc este pus în permanenţă în slujba comunităţii”, se arată în comunicatul Poliției Județene Suceava.