Ion Lungu: Este o mare lipsă de forță de muncă pe piața Sucevei odată cu dezechilibrele de salarizare între mediul bugetar și cel privat. Sunt licitații la care nu se prezintă nimeni


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri că pe piața Sucevei este o mare lipsă a forței de muncă generată de dezechilibrele de salarizare între mediul bugetar și cel privat și că s-a ajuns să fie organizate licitații la care să nu fie prezentată nicio ofertă.

Lungu a vorbit, miercuri, în conferința de presă de lucrările la rețeaua de termoficare, arătând că a cerut și suplimentarea forței de muncă pentru ca execuția lucrărilor să fie realizată în timp și a menționat că săptămâna viitoare ar urma să ajungă și banii alocați de la Guvern pentru lucrări.

El a spus însă că există o problemă cu asigurarea forței de muncă.

„Din păcate e o problemă pe care o anticipam. Deja sunt licitații la care nu se prezintă nimeni. Este o mare lipsă de forță de muncă pe piața Sucevei odată cu dezechilibrele de salarizare. Este o realitate. Nu spun că nu trebuiau mărite salariile la bugetari, dar s-a produs un dezechilibru între mediul bugetar și cel privat”, a spus Lungu.

El a declarat că foarte mulți angajați ai privaților au plecat în străinătate și nu mai vor să lucreze în România.

„Este o mare problemă pentru că nu este forță de muncă pe piață, mai ales în domeniul construcțiilor, mai ales în domenii sensibile, cum ne trebuie nouă aici la termoficare, sudori autorizați, mecanici. E o problemă delicată”, a mai spus primarul.

 

 

 


Intră acum și în grupul de