Număr sporit de echipaje de poliție în week-end pe drumurile din județul Suceava cu aparatură radar, dar și pentru monitorizarea traficului

Poliția Județeană Suceava a anunțat că în acest week-end, pentru ca sucevenii şi turiştii să se bucure de zilele frumoase de toamnă şi să ajungă în siguranţă la destinaţie, poliţiştii rutieri se află în teren cu un număr sporit de echipaje de monitorizare şi îndrumare în trafic dar şi autospeciale cu aparatură radar.

De asemenea şi  poliţiştii de ordine publică vor spori în acest week-end numărul de patrulări efectuate, în special în zona drumurilor publice şi în zonele în care se organizează diverse manifestări culturale, artistice şi sportive.

În fiecare zi sunt organizate acţiuni în trafic, în prima parte a zilei derulandu-se activităţi de prevenire şi combatere a accidentelor rutiere generate de viteza excesivă, iar seara desfăşurându-se acţiuni pentru identificarea celor care consumă alcool şi se urcă la volan.

Ținând cont de aceste aspecte, poliţiştii recomandă ca șoferii să respecte limitele de viteză prevăzute de lege, purtarea centurii de siguranță, adaptarea vitezei la starea drumului și la condițiile meteorologice.

„Dacă ați consumat alcool, nu va urcați la volan. Dacă nu vă pasă de propria persoană, gândiți-vă la familia victimei”, se arată în comunicat Poliției Suceava.

Totodată, polițiștii fac recomandări și bicicliștilor.

Conducerea bicicletelor pe drumurile publice este permisa numai persoanelor care au implinit varsta de 14 ani si cu respectarea prevederilor legale !

Nu faceti slalom printre masini;

Evitati drumurile intens circulate;

Nu consumati bauturi alcoolice cand mergeti cu bicicleta;

Conduceti bicicleta numai pe partea dreapta a drumului in directia de mers, cat mai aproape de marginea acestuia;

„Considerăm necesar a se ţine cont de aceste minime recomandări cu caracter preventiv pentru a nu ajunge în situaţia de a deveni autori sau victime ale accidentelor rutiere”, mai arată Poliția Suceava.

loading...