Gheorghe Flutur a transmis oficialilor din Cernăuți îngrijorarea sa față de modificările legislației Ucrainei privind învățământul în limba minorităților. Autoritățile din Cernăuți au anunțat că vor activa Consiliul interetnic pentru discutarea situației


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis, marți, în Vama Siret, unde a avut o întâlnire cu președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ioan Muntean, și cu vicepreședintele adminsitrației de stat din Cernăuți, Mihai Pavliuc, îngrijorarea sa și a autorităților sucevene privind modificările de legislație în Ucraina privind învățământul în limba minorităților, cu referire la învățământul în limba română.

„Mi-am exprimat îngrijorarea față de legislația din Ucraina privind învățământul în limba minorităților. Am adus în atenție învățământul pentru minoritatea românească și nevoia de a face eforturi pentru a respecta drepturile câștigate de minorități”, a spus Flutur.

El a menționat că autoritățile din Cernăuți l-au asigurat că vor activa Consiliul interetnic de la Administrația Regională de Stat pentru a discuta problemele.

„Eu am spus că trebuie găsite soluții pentru respectarea drepturilor minorităților așa cum facem și noi”, a spus Flutur.

 

Rada Supremă a Ucrainei a votat la începutul lunii septembrie o nouă lege a învățământului care aduce atingere educației în limba maternă.

Legea  prevede că sistemul de educație din această țară se va desfășura doar în limba de stat, ceea ce va duce la desființarea inevitabilă a tuturor școlilor cu predare în limbile minorităților naționale.

 


Intră acum și în grupul de