Partidul Verde Suceava: Prin prețul carburanților, mai mare decât în țări UE din apropiere, românul este păcălit la pătrat și lăsat și fără bani


Intră acum și în grupul de

Partidul Verde filiala județeană Suceava consideră prețul benzinei și al motorinei sunt exagerat de mari, ceea ce este un „semn că ne îndreptăm spre o direcție greșită”.

„Prețul carburantului, cu alte cuvinte, o componentă care ține de toate mijoacele de transport, după ce crește, în scurt timp, va veni cu un val de scumpiri, iar acest lucru va diminua bugetul fiecărui român, fapt ce intră în conflict cu politica social-democrată sau mai bine spus cu planul de guvernare al actualei coaliții”, susține într-un comunicat de presă liderul PV Suceava, Dan Acibotăriță.

El arată că din punctul de vedere al verzilor suceveni, este de neînțeles cum în România, o țară cu un salariu minim pe economie de doar 380 de euro brut, să aibă un preț de 1,30 de euro/litru de motorină, comparativ cu 900, 1200 sau 1500 de euro cât câștigă un alt europenan, și are un preț mai mic la carburant, pornind de la 1,10 sau 1,20 euro/litru.

„Cineva din formula asta este mințit frumos și furat. Austriacul, polonezul sau neamțul, credem noi, este ocrotit, dar românul este păcălit la pătrat și lăsat și fără bani. O dată de către politicienii noștrii, iar a doua oara de cei din afara țării. Dacă de primii, DNA are tupeul de a se lua de ei, din cea de a doua categorie se lasă de fiecare dată o tăcere”, menționează Acibotăriță.


Intră acum și în grupul de