Polițiștii suceveni au depistat de două ori, joi seara și vineri dimineața, un șofer din Botoșani care conducea băut

Un bărbat de 39 de ani din Botoşani a reuşit în două zile consecutive să încalce legea, alegându-se cu două dosare penale la regimul rutier, dar şi cu o sancţiune contravenţională, potrivit Poliției Județene Suceava.

Astfel, în data de 30 noiembrie, patrula din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, la intersecția DN 2E cu DN 17A, pe raza comunei Marginea, a procedat la oprirea regulamentară a autoturismului condus de un bărbat de 39 ani, din comuna botoșăneană Ripiceni, iar șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea  unui vehicul sub influența alcoolului”.

 În dimineaţa zilei următoare, la ora 08:15, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, la intersecția DN 2E cu DJ 209K, raza comunei Marginea, au oprit pentru control autoturismul care se deplasa pe DN 17A din comuna Marginea, pe direcția comuna Sucevița–municipiul Rădăuți, condus de acelaşi bărbat de 39 de ani, din comuna Ripiceni, care a declarat verbal că nu are asupra sa cartea de identitate.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit că şoferul are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendată din 30.11.2017, ora 20.15, în urma săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, moment la care a fost depistat, pe raza comunei Marginea, cu o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a declarat că în noaptea de joi spre vineri s-a cazat la o pensiune din comuna Sucevița, iar în momentul în care a fost oprit vineri dimineața de echipajul de poliție se deplasa către domiciliu, justificându-și fapta prin aceea că nu avea cine să îl transporte până în județul Botoșani, iar autoturismul nu avea unde să-l lase.

Şoferul a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002R, cu amendă pentru faptul că nu avea asupra sa cartea de identitate.

 De asemenea, s-a întocmit un nou dosar penal privind infracțiunea de „conducerea pe drumurile publice a  unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”.

loading...