Flutur: Politica de modernizare şi de extindere a spaţiilor SJU Suceava va continua şi în 2018. Managerul Vasile Rîmbu: Cele 15 milioane de lei alocate de CJ Suceava reprezintă 60-70 la sută din efortul investiţional din 2017 al spitalului

Managerul SJU Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, miercuri, într-o şedinţă festivă de sfârşit de an, că unitatea suceveană a început din 2010 procesul de modernizare şi de dotare cu aparatură şi echipamente medicale de înaltă performanţă, ce a avut ca scop creşterea calităţii serviciilor medicale şi condiţiilor de cazare oferite pacienţilor, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru personalul spitalului.

El a spus că spitalul continuă acest proces, iar rezultatele acestor investiţii de până acum se văd în prezent.

Rîmbu a mulţumit pentru contribuţie preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, cel care a fost “la originea eforturilor de a ieşi dintr-o anumită situaţie cu spitalul”, după procesul de descentralizare, în urma căruia SJU Suceava a trecut în subordinea CJ Suceava, adăugând că CJ Suceava a finanţat cea mai consistentă acţiune din acest an în domeniul investiţiilor fiind alocată suma de 15 milioane de lei, ceea ce reprezintă 60-70 la sută din efortul investiţional de la SJU Suceava.

El a spus că descentralizarea a fost “o chestiune de succes” , iar ideea de a trece spitalele judeţene în subordinea Consiliilor Judeţene a fost una “excepţională”.

“Dacă staţi şi vă uitaţi atent, parcă ne copie cineva acum şi ne bucurăm. Aţi văzut că la nivelul capitalei umblă cineva prin spitale şi le renovează, le promovează, dar noi am făcut-o de mai mult timp şi o facem şi acum”, a subliniat Rîmbu.

Totodată, managerul SJU Suceava a mulţumit Consiliului Medical, asistentelor şefe, medicilor şefi de secţie pentru implicare şi pentru sprijin, ceea ce a făcut ca spitalul sucevean să se situeze bine la nivelul intervenţiilor în beneficiul pacienţilor şi al angajaţilor.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că în anul 2017 instituţia a avut două priorităţi de grad zero, Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava şi Aeroportul Suceava, care au fost cei “doi copii răsfăţaţi”.

El a spus că politica de modernizare şi extindere a spaţiilor SJU Suceava va continua şi în anul 2018, inclusiv domeniul investiţiilor în dotare cu aparatură şi echipamente medicale, astfel încât unitatea “să poată ţine pasul cu tot ceea ce se întâmplă în jur”, în condiţiile în care în domeniul sănătăţii şi tehnicii medicale „dinamica este foarte puternică”.

Flutur a amintit de investiţiile aflate în derulare la SJU Suceava, respectiv de lucrările de amenajare a noii parcări,  de cele de amenajare a spaţiului în care va funcţiona Secţia de Îngrijiri Paliative, unde ”dintr-un beci insalubru, cu igrasie, iese o lucrare foarte frumoasă”, precum şi de priorităţile investiţionale din 2018, printre acestea numărându-se construcţia noului Ambulatoriu integrat al SJU Suceava şi continuarea lucrărilor la Centrul de Radioterapie Suceava sau extinderea Secţiei de Cardiologie.

Totodată, preşedintele CJ Suceava a spus că în strategia de dezvoltare a SJU Suceava este inclusă extinderea pe verticală a unuia dintre corpurile clădirii pentru amenajarea a patru noi săli de operaţie, ceea ce va mări capacitatea de intervenţie în Blocul Operator al unităţii, construcţia unei cantine restaurant pentru ca personalul spitalului şi aparţinătorii bolnavilor să poată servi masa în condiţii civilizate, realizarea blocului de locuinţe pentru medici prin programul ANL, dar şi realizarea documentaţiei necesare în vederea înfiinţării unui spital de pediatrie, o investiţie considerată absolut necesară, în condiţiile în care urgenţele pediatrice reprezintă o treime din totalul urgenţelor zilnice.

El a mai spus că vor fi purtate discuţii cu experţii în construcţii pentru a se vedea dacă structura clădirii permite amenajarea unui heliport pentru preluarea urgenţelor majore.

Referindu-se la Ambulatoriul integrat al SJU Suceava, Flutur a preciza