Pompierii au acționat cinci ore pentru stingerea incendiului de la Vama. Trei persoane au fost rănite și au fost transportate la UPU Suceava


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu trei lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Vama, au intervenit, duminică, timp de cinci ore, cu trei autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din comuna Vama.

Potrivit ISU Suceava, la sosirea echipajelor, ardeau casa de locuit și anexele gospodărești, construcții majoritare din lemn, cu pericol de propagare la două gospodării învecinate.

În incendiu au ars casa de locuit și bunuri din interior pe 60 de metri pătrați, o magazie corp comun cu casa pe aproximativ 25 metri pătrați, precum și o altă construcție corp comun, formată dintr-o bucătărie de vară, o șură și un adăpost de animale, pe o suprafață totală de aproximativ 125 metri pătrați. S-au degradat pereții casei de locuit și învelitorile construcțiilor.

Trei persoane , respectiv o femeie, un bărbat și un copil, care se aflau în bucătăria de vară, în momentul izbucnirii incendiului, au suferit arsuri de diferite grade.

Ulterior, cei trei au fost transportați la Unitatea de Primire Urgențe a spitalului județean Suceava, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate, precizează sursa citată.

ISU Suceava menționează că incendiul a izbucnit în șură, iar cauza probabilă a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

Prin intervenția lor pompierii au salvat cele două gospodării învecinate.(N.B.)


Intră acum și în grupul de