Cadre didactice ale Facultății de Litere și Științe ale Comunicării din Suceava au jurizat nouă romane franceze intrate în concursul pentru „Prix du Premier Roman 2018”

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în colaborare cu Institutul Francez din Iași, a organizat, miercuri, 14 februarie a.c., jurizarea romanelor franceze intrate în concurs pentru PRIX DU PREMIER ROMAN 2018.

Potrivit reprezentanților USV, în această activitate au fost implicate cadre didactice ale Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, precum și doctori formați în domeniul Filologie la universitatea suceveană : prof.dr. Elena-Brândușa Steiciuc, conf. dr. Raluca-Nicoleta Balațchi, lector dr. Elena-Camelia Biholaru, lector dr. Corina Iftimia, lector dr. Nicoleta-Loredana Moroșan, lector dr. Mariana Șovea și dr. Briana Belciug.

„În urma unei lecturi multiple, au fost analizate pertinent diversele aspecte tematice  și stilistice ale celor nouă volume cu care autorii și-au început cariera de romancier, la edituri de mare prestigiu din Franța”, a arătat sursa citată.

Astfel, coordonatorul acestei activități, prof.dr. Elena-Brândușa Steiciuc, a transmis organizatorilor  clasamentul rezultat în urma evaluării de la USV, apreciind că romanul Transcolorado, de Catherine Gucher, apărut la Editura Gaïa în  2017 are toate șansele de a obține marele premiu, care se va acorda la Chambéry (Franța), în luna mai.

loading...