O fetiță de opt ani din Fălticeni, lovită mortal de o autoutilitară pe o trecere pentru pietoni din Vadu Moldovei


Intră acum și în grupul de

O fetiță de opt ani din Fălticeni a fost lovită mortal, pe o trecere de pietoni din Vadu Moldovei, de o autoutilitară condusă de un bărbat din Forăști.

Potrivit Poliției Județene Suceava, vineri dimineața, la ora 09:45, în timp ce conducea autoutilitara  pe DN 2, pe raza localității Vadu Moldovei, un bărbat de 43 de ani, din comuna Forăști, a surprins și accidentat mortal o minoră de 8 ani din municipiul Fălticeni, care, în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea regulamentară a carosabilului, pe trecerea pentru pietoni semnalizată prin indicatoare și marcaje.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 În acest caz s-a deschis un dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Poliția Suceava arată că de la începutul acestui an au avut loc mai multe evenimete rutiere în care au fost implicaţi minori lăsaţi lipsiţi de supraveghere. În unele cazuri minorii se deplasau regulamentar, vinovăţia pentru producerea accidentelor aparţinând şoferilor, iar în alte cazuri minorii au pătruns în drumul public tocmai din cauza lipsei de supraveghere. În ambele situaţii, din păcate, minorii sunt cei care au avut de suferit, în unele cazuri regretele fiind tardive.

„Poliţiştii recomandă încă o dată părinţilor sau celor care au în îngrijire minori să îi supravegheze îndeaproape atunci când se deplasează pe drumurile publice şi să îi însoţească  în măsura posibilităţilor, astfel încât riscul victimal să fie diminuat cât mai mult”, precizează Poliția Suceava.

(N.B.)


Intră acum și în grupul de