Jandarmi suceveni înaintaţi în grad, de Ziua Jandarmeriei Române


Intră acum și în grupul de

De Ziua Jandarmeriei Române, sărbătorită marți, 3 aprilie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava a avut loc adunarea festivă a cadrelor unităţii și ceremonialul militar de înaintare în gradul următor, înainte de termen, a ofițerilor și subofițerilor care s-au remarcat prin modul de îndeplinire a misiunilor şi atribuţiilor de serviciu și care au îndeplinit condițiile legale.

Potrivit reprezentanților Compartimentului de Informare și Relații Publice din cadrul IJJ Suceava, în cadrul activității, prefectul judeţului Suceava, Mirela – Elena Adomnicăi, a prezentat mesajul ministrului Afacerilor Interne adresat jandarmilor cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, iar șefa Serviciului Județean Suceava al Arhivelor Naționale, Doina Iavni, a prezentat aspecte importante privind rolul formațiunilor de jandarmerie în realizarea unirii Bucovinei cu România.

Totodată, în cadrul festivității, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, doi ofiţeri au fost înaintați în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad.

Astfel, un ofiţer a trecut de la gradul de locotenent colonel la gradul de colonel, iar un ofițer a  trecut de la gradul de locotenent la gradul de căpitan.

De asemenea, prin ordin al inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, cinci subofiţeri au fost înaintaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad.

Potrivit sursei citate, un subofițer a trecut de la gradul de plutonier adjutant la gradul de plutonier adjutant șef; cinci subofițeri au trecut de la gradul de plutonier major la gradul de plutonier adjutant, iar un subofițer a trecut de la gradul de plutonier la gradul de plutonier major.

Mai mult, comandantul Detașamentului de Intervenție Suceava, locotenent colonel Ungureanu Lucian, care s-a clasat pe primul loc cu ocazia mai multor competiții de cros, a primit, din partea conducerii Jandarmeriei Române, Distincția de serviciu pentru obținerea de rezultate foarte bune în procesul de formare profesională, în activități culturale, științifice și sportive.

Totodată, au fost premiați jandarmii participanți la competiția sportivă  „Cupa Jandarmeriei 2018”, organizată în luna martie la nivelul inspectoratului.

„În conformitate cu legislaţia specifică, avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie) sau a Zilei Naţionale a României. De asemenea, în fiecare an, la data de 1 august, se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul anului respectiv”, a precizat sursa citată.

Jandarmeria Română a sărbătorit marți, 3 aprilie 2018, 168 de ani de când domnitorul moldovean Grigore Alexandru Ghica a semnat Legiuirea pentru reforma Corpului Slujitorilor în Jandarmi, document care prevedea faptul că Jandarmeria „este o putere înfiinţată pentru a priveghea siguranţa publică, ţinerea bunei rânduieli şi aducerea la împlinire a legilor”, executarea zilnică a unui serviciu ordinar, pe baza regulamentelor sale şi a unui serviciu extraordinar la solicitarea autorităţilor.


Intră acum și în grupul de