Tânăr din Pătrăuți cunoscut că circulă fără permis, blocat de un echipaj de poliție în parcarea unui supermaket din Suceava

Un echipaj din cadrul Poliției municipiului Suceava a identificat, vineri după amiaza, la ieșirea din parcarea unui supermarket de pe strada Cernăuţi din municipiul Suceava, un autoturism, al cărui conducător auto era cunoscut de polițiști că nu posedă permis de conducere, motiv pentru care, s-a realizat blocarea acestuia.

Potrivit Poliției Județene Suceava, sesizând semnalele, tânărul a efectuat manevra de mers cu spatele lovind o baliză din plastic, cu intenţia clară de a se sustrage controlului și a reintrat în parcarea supermarket-ului, însă a fost  blocat de polițiști.

La volanul autoturismului, polițiștii au identificat un tânăr de 18 ani, din comuna Pătrăuţi, iar pe locul din dreapta pe un bărbat de 31 de ani, din aceiaşi localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că tânărul a plecat cu autoturismul din comuna Pătrăuți în municipiul Suceava și l-a rugat pe bărbatul de 31 de ani să-l însoţească la întâlnirea cu mama sa, aceasta crezând astfel că, autoturismul era condus de prietenul fiului ei.

Ulterior, după despărțirea de femeie, bărbatul de 31 de ani a condus autoturismul până în parcarea supermarketului, iar la plecare i l-a încredințat tânărului de 18 ani, deşi cunoştea faptul că, acesta nu posedă permis de conducere.

În acest caz tânărul de 18 ani este cercetat penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, iar bărbatul de 31 de ani pentru încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere, precizează Poliția Suceava.(N.B.)