Sporuri cuprinse între 7 şi 55 la sută pentru angajaţii DSP Suceava. Pragul maxim prevăzut de lege este de 85 la sută pentru angajații din laborator


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, că sporurile pentru angajaţi sunt acordate în instituţie la nivelul minim, fiind cuprinse între 7 şi 55 la sută.

Zorescu a spus că în Comitetul Director al DSP s-a luat decizia acordării sporurilor la nivelul minim pentru angajaţi, în funcţie de specificul fiecărui loc de muncă, de sporuri mai mari beneficiind personalul care lucrează în laboratoare.

„Sporurile acordate au fost între 7 și 55 la sută. Pragul maxim prevăzut de lege este de 85 la sută pentru angajații din laborator (cei care lucrează analizele pentru HIV, hepatite etc), însă noi nu am putut acorda decât 55 la sută”, a explicat Zorescu.

Ea a spus că cei 10 chimiști și biochimiști ai laboratorului DSP nu au beneficiat de majorări salariale începând cu data de 1 martie 2018, ceea ce a creat nemulţumiri în rândul acestora, arătând că situaţia privind creşterea salariilor nu îşi are rezolvarea la nivelul instituţiei.

Medicul sucevean a menţionat că sporurile acordate chimiştilor sunt de 15 la sută.

Zorescu a precizat că DSP a încheiat deja contractul pentru voucherele de vacanță și imediat ce vor fi fi primite, vor fi distribuite beneficiarilor.

Reamintim că DSP Suceava a publicat pe site-ul instituţiei Lista funcţiilor şi a veniturilor brute aferente lunii martie 2018.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de