Cinci din cele opt familii din județul Suceava ale căror locuințe au fost afectate de inundații vor primi câte 5.000 lei de la Guvern


Intră acum și în grupul de

Cinci familii din Slatina și Broșteni  cu casele afectate de inundații vor beneficia de un ajutor financiar,  din partea Guvernului, în valoare totală de  25.000 lei, respectiv 5000 lei de fiecare familie, a anunțat Prefectura Suceava.

Banii vor fi acordați conform HG nr. 480, din 5 iulie 2018,  privind “acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea familiilor afectate de inundaţiile din perioada iunie-iulie 2018”.

Conform raportului privind valorile estimative ale pagubelor  în infrastructură, raport  înaintat de comisiile  numite prin ordin de prefectul Mirela Adomnicăi, în județul Suceava au fost afectate  opt case aparținând unor familii din Slatina, Broșteni, Mănăstirea Humorului și Ostra.

În urma anchetelor sociale realizate la fața locului de   reprezentanții  Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Suceava-AJPIS, s-a constatat că cinci din cele opt familii cu casele afectate, respectiv patru familii din Slatina și una din Broșteni, au locuințele avariate și se află în risc de excluziune socială.

Raportul realizat de AJPIS în urma anchetelor sociale a fost înaintat către ministerul Muncii și Justiției Sociale care va aloca, prin AJPIS Suceava, 25.000  lei pentru ajutorarea celor cinci familii.

Prefectura Suceava mai arată că potrivit Direcției  Agricole Suceava, valoarea pagubelor produse culturilor agricole, ca urmare a fenomenelor  meteorologice periculoase din lunile iunie-iulie 2018, este de 136.300 lei, fiind afectată o suprafață de 1280 ha, cele mai mari pagube fiind la culturile de porumb,  grâu și secară.(N.B.)


Intră acum și în grupul de