Cei doi candidaţi care au participat la concursul pentru ocuparea unor posturi vacante de medic cu competenţe complementare de îngrijiri paliative, organizat de SJU Suceava, declaraţi admişi. Urmează să fie scoase la concurs posturile de medic şef şi asistent şef


Intră acum și în grupul de

Managerul SJU Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, miercuri, că cei doi candidaţi care au participat la concursul organizat de spital la sfârşitul lunii septembrie pentru ocuparea a două posturi vacante de medic cu competenţe complementare de îngrijiri paliative au fost declaraţi admişi, rezultatele concursului fiind validate la începutul lunii octombrie.

Rîmbu a explicat că Secţia de Îngrijiri Paliative din cadrul SJU Suceava are acum doi medici, Svetlana şi Grigore Ionuţă, care au competenţe complementare de îngrijiri paliative, prin promovarea celor doi candidaţi participanţi la concursul organizat de spital.

El a spus că în perioada următoare urmează să fie scoase la concurs posturile de medic şef şi asistent şef al Secţiei de Îngrijiri Paliative.

Managerul SJU Suceava a subliniat că Secţia de Îngrijiri Paliative are angajat personal dedicat îngrijirii pacienţilor internaţi aici.

“Manifest mulţumire faţă de ce se întâmplă acolo. Nu puţini sunt cei care apreciază condiţiile şi felul în care sunt trataţi pacienţii în Secţia de Îngrijiri Paliative. Spre surprinderea mea, există o cerinţă extrem de mare din partea mai multor cadre medicale medii de a merge să profeseze în această secţie”, a mai spus Rîmbu.

El a arătat că schema de personal a Secţiei de Îngrijiri Paliative urmează să fie completată prin titularizarea unui asistent social, kinetoterapeut, psiholog etc, astfel încât să fie asigurate toate serviciile specifice îngrijirilor paliative.

Secţia de Îngrijiri Paliative a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, cu o capacitate de 25 de paturi, a fost inaugurată în data de 15 februarie şi a devenit operaţională începând cu data de 1 martie 2018, iar valoarea totală a investiţiei a fost de 1,25 milioane de euro.

Pacienţii eligibili pentru a fi internaţi în Secţia de Îngrijiri Paliative a spitalului sucevean sunt cei care suferă de boli cardiovasculare, pacienţi cu scleroză multiplă, boala Parkinson, pacienţi cu insuficienţă hepatică sau cu insuficienţă renală acută şi cronică, pacienţi cu atac cerebral şi comă, pacienţi cu boli pulmonare etc.

Secţia de Îngrijiri Paliative dispune printre altele de 10 saloane cu două, trei şi patru  paturi, dotate cu grupuri sanitare adaptate la nevoile pacientului, dar şi de o sală de mese, de o sală pentru aparţinători, de camere de gardă pentru medici, de un cabinet de consultaţii, vestiare, de un depozit de medicamente şi unul pentru materiale sanitare, precum şi de o cameră confesională.

Saloanele secţiei au în dotare paturi multifuncţionale cu saltele antiescare, noptiere, scaune cu rotile, televizoare, dar şi aparatură medicală specifică, respectiv infuzomate, injectomate, monitoare de funcţii vitale, toate paturile şi grupurile sanitare au sisteme de semnalizare sonoră, secţia având şi o staţie de oxigen medical.

Totodată, în dotarea secţiei se mai află două defribilatoare, două electrocardiografe mobil, un ecograf mobil, 5 pulsometre mobile, 6 aspiratoare de secreţii, precum şi două  aparate de drenaj limfatic.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de