Haine în valoare de peste 32.000 lei, confiscate în urma unei acțiuni a polițiștilor suceveni de la Investigarea Criminalității Economice


Intră acum și în grupul de

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Suceava a organizat, joi, 25 octombrie a.c., o acțiune pe raza judeţului pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală.

Potrivit Poliției Județene Suceava, au fost verificate 21 de societăţi comerciale și au fost constatate 3 infracţiuni la Legea nr.84/1998 republicată, privind mărcile și indicațiile geografice.

De asemenea, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de 27.000 lei, toate la Legea nr.12/1990 republicată, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

„Au fost confiscate și ridicate în vederea experizării  bunuri  în valoare de peste 32.000 lei, constând în articole de îmbrăcăminte”, a mai arătat IPJ Suceava.

În cadrul acțiunii, Poliția a depistat o femeie de 39 de ani, din municipiul Rădăuți, ce oferea spre comercializare în incinta pieței din localitate produse de îmbrăcăminte inscripționate cu o marcă sportivă de renume, fără a deține certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute.

Astfel, au fost ridicate mai multe produse în vederea expertizării de către titularii de mărci, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „punere în circulație de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii”, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de