Bărbat încătușat de polițiști la spital. El a încercat să fugă atunci când i se prelevau probe biologice după ce a fost prins conducând băut și cu permisul suspendat

Polițiștii suceveni au depistat, în doar două ore, trei șoferi care conduceau în stare de ebrietate mașini atât în municipiul Suceava cât și în comuna Dumbrăveni, iar unul dintre ei, care avea permisul suspendat, a fost încătușat după ce a încercat să fugă când era la spital pentru prelevarea de probe biologice

Astfel, vineri seara la ora 20:40, o patrulă din cadrul Postului de poliţie Dumbrăveni a oprit pentru control pe un drum comunal clasificat din localitate un autoturism condus de un localnic de 34 de ani care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La ora 22:30, un echipaj rutier a oprit pentru control pe Bulevardul George Enescu din municipiul Suceava, autoturismul condus de un localnic de 40 de ani, iar șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Tot vineri seara, la ora 22:40, o patrulă din cadrul Postului de poliţie Dumbrăveni a oprit pentru control pe DN 29, autoturismul condus de un localnic de 36 de ani, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere reținut.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În timp ce aşteptau pentru prelevarea celei de-a doua probe biologice, conducătorul auto a încercat să fugă, fiind urmărit, imobilizat şi încătuşat de polițiști.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat sau reținut” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural. (N.B.)