Județul Suceava va fi reprezentat de 13 elevi din clasele VII-XII la etapa naţională a Olimpiadei de limbi romanice – limba franceză

Judeţul Suceava va fi reprezentat de 13 elevi la etapa naţională a Olimpiadei de limbi romanice-limba franceză, care se va desfăşura în perioada 18-23 aprilie 2019, la Bistrița.

Inspectorul şcolar sucevean pentru limbi moderne, profesorul Constantin Tiron, a publicat, pe site-ul dedicat informării profesorilor de limbi străine din judeţul, componenţa lotului judeţean stabilită în urma centralizării rezultatelor obţinute de elevi la etapa judeţeană a olimpiadei de limba franceză, desfăşurată în datele de 16 şi 23 martie 2019, la Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Suceava.

Conform sursei citate, elevii de gimnaziu (clasele VII-VIII) au susținut doar probă scrisă, în timp ce elevii de liceu (clasele IX-X-XI-XII), pe lângă proba scrisă, au avut de parcurs și o proba orală (înțelegerea unui document audio-video și exprimare orală).

Astfel, la categoria regim normal de predare, vor participa la etapa naţională a Olimpiadei de limba franceză următorii elevi:  Avdei Iuliana, clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului (îndrumător, prof. Brădăţan Mariana), Purice Denis Matei, de la Școala Gimnazială Verești (îndrumător, prof. Purice Maria Tatiana), Dan Diana Maria, clasa a IX-a, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului (îndrumător, prof. dr. Tiron Constantin), Ilaș Armand-Viorel, clasa a X-a, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului (îndrumător, prof. dr.  Tiron Constantin),  Strugaru Cosmina Mihaela, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni (îndrumător, prof. Rotărița Adina Alina), Doboș Alina Ștefania, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (îndrumător, prof. Munteanu Maria Petronela) şi Lungu Darius, clasa a XII-a, de la Colegiul Tehnic Rădăuți (îndrumător, prof. Chelba Loredana).

La categoria regim intensiv și bilingv de predare, vor participa la etapa naţională a acestei olimpiade elevii  Chicoș Ilinca-Teodora, clasa a IX-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (îndrumători, prof. Ciurari Laurica și prof. dr. Lucaci Cristina Maria), Bejan Leonard Ioan, clasa a X-a, de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava (îndrumător, prof. Maxim Irina), Gînga Andreea, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (îndrumători, prof. Ciurari Laurica și prof. Mocanu Luminița), Țibu Cristina-Elisabeta, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (îndrumători, prof. Ciurari Laurica și prof. Mocanu Luminița), Jolobai Clara-Alexandra, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (îndrumător, prof. dr. Ungurean Liviu Marcel)şi eleva Pohoață Miruna Maria, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (îndrumători, prof. Ciurari Laurica și prof. Mocanu Luminița).

Inspectorul şcolar pentru limbi moderne i-a felicitat pe elevii calificaţi şi pe profesorii îndrumători şi le-a urat succes  la etapa națională a Olimpiadei de limba franceză.

(L.B.)