Administrația Bazinală de Apă Siret cere autorităților locale, pe perioada codului galben hidrologic, să intervină în special în zona podurilor şi a podeţelor pentru a îndepărta materialele care ar putea obtura secţiunile de scurgere ale râurilor


Intră acum și în grupul de

Administrația Bazinală de Apă Siret a anunțat, luni, că având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 36 de ore, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică cod galben pentru intervalul 06.05.2019 ora 16:00 – 07.05.2019 ora 24:00.

 Aceasta vizează posibilitatea producerii de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Potrivit sursei citate, în spațiul hidrografic Siret sunt vizate următoarele bazine: Putna – bazinul superior (judeţul Vrancea), Trotuş – bazinul superior şi afluenţii din bazinele mijlociu şi inferior (judeţele Harghita, Neamţ, Bacău şi Vrancea), Bistriţa – bazinul superior şi afluenţii din bazinele mijlociu şi inferior (judeţele Harghita, Suceava, Neamţ şi Bacău), Moldova – bazinul superior şi afluenţii din bazinele mijlociu şi inferior (judeţele Suceava şi Neamţ), Suceava – bazinul superior şi afluenţii din bazinele mijlociu şi inferior (judeţul Suceava).

În aceste condiții, Administrația Bazinală de Apă Siret monitorizează evoluția fenomenelor prognozate și intensifică măsurătorile de la stațiile hidrometrice. De asemenea, se monitorizează zonele critice și modul de comportare a lucrărilor hidrotehnice, se arată în comunicat.

„Autorităţile locale trebuie să fie pregătite pentru a asigura starea de permanenţă la sedii şi să intervină în special în zona podurilor şi a podeţelor, îndepărtând acolo unde este cazul materialele lemnoase, vegetaţie şi plutitori, care ar putea obtura secţiunile de scurgere ale râurilor”, transmite ABA Siret.(N.B.)


Intră acum și în grupul de