Trei tineri au fost reținuți după ce au înșelat o suceveancă care încerca să vândă un telefon mobil pe internet


Intră acum și în grupul de

O tânără de 21 de ani din comuna Preutești și-a luat țeapă pe internet, după ce a încercat să vândă un telefon mobil unei alte tinere, care a pretins că a transferat plata pentru telefon pe contul bancar al fetei. Tânăra „cumpărătoare”, dar și amicii ei implicați în schemă au fost prinși în flagrant marți seara.

Potrivit unui comunicat al IJP Suceava, la sfârșitul lunii trecute tânăra din Preutești a fost înșelată de o persoană necunoscută căreia i-a vândut un telefon mobil și care nu i-a mai trimis suma de 715 lire sterline, cum se înțeleseseră inițial.

Mai exact, tânăra a postat un anunț de vânzare a telefonului pe un site, după care a fost contactată telefonic de o femeie cu care s-a întâlnit pe raza comuna Fântâna Mare și a efectuat tranzacția, după ce în prealabil autoarea i-a confirmat că ar fi făcut plata prin intermediul unei tranzacții online, arătându-i în acest sens o fotografie pe telefonul său.

Astfel, după ce a predat telefonul, tânăra a constatat faptul că, în contul bancar nu a intrat suma de bani și că tranzacția nu fusese finalizată, fiind sesizată poliția.

Întrucât fratele tinereia postat un anunț asemănător și a fost contactat de pe același număr de telefon de o persoană de sex feminin pentru a efectua tranzacția, polițiștii au organizat un flagrant pe raza comunei Boroaia, ocazie cu care, marți seara, a fost identificată o tânără de 19 ani din județul Neamț care s-a prezentat la un magazin din localitate pentru ridicarea telefonului.

Ulterior, la o distanţă de aproximativ 100 de metri pe DJ 155B, polițiștii au observat un autoturism în care au fost identificați doi bărbați, unul de 26 de ani și celălalt de 28 de ani, ambii din județul Neamț, care au însoțit-o pe tânăra de 19 ani.

Cele trei persoane au recunoscut fapta, fiind conduse la sediul poliției, ocazie cu care, au fost ridicate din autoturism pentru cercetări alte bunuri de comunicații și electronice.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de